Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

13 juni 2018
Dominica lanceert campagne 'HerOntdek Dominica'

 


De hele wereld heeft in september 2017 gehoord hoe de orkaan Maria het eiland Dominica - het Natuureiland van de Caraïben - zwaar heeft toegetakeld. Onmiddelijk heeft de regering van Dominica onder impuls van premier Roosevelt Skerrit zich toegelegd op het herstel van het eiland. Doelstelling is om het eiland voor de toekomst bestand te maken tegen de globale klimaatverandering. Met internationale steun slaagt Dominica er in om snel vooruitgang te boeken. Nu zijn 36 accommodaties weer open, evenals de belangrijkste natuurlijke sites: Dominica is er weer klaar voor.

In dit kader lanceert Discover Dominica de promotiecampagne ‘HerOntdek Dominica’ om reizigers aan te moedigen het eiland te bezoeken. Bezoekers aan Dominica kunnen genieten van kortingen op een reis naar het natuureiland en zo het land helpen op de weg naar herstel. De bestemming is klaar om terug natuurliefhebbers, avonturiers, reizigers op zoek naar zingeving of ontspanning, wellness liefhebbers, leergierige en andere reizigers te ontvangen! Tegen het einde van zomer 2018 wordt verwacht dat Dominica volledig is hersteld. ​

Verblijf
​​Hoewel de orkaanschade aan de hotels en huizen enorm was, zijn vandaag 36 toeristische accommodaties opnieuw in goede werking en open voor toerisme. De laatste updates over accommodaties kan je volgen op http://dominicaupdate.com/where-to-stay/.​ Het eerste cruiseschip meerde eind december 2017 reeds aan in Portsmouth en eind januari het eerste cruiseschip in Roseau. 

Duiken
Op alle belangrijke duikspots zijn duik- en watersportorganisaties open. Het zijn er zeven : Cabrits Dive en JC Ocean Adventures in het noorden, East Carib Dive en Sunset Dive aan de westkust halverwege het eiland en Dive Dominica, Island Dive Operations en Nature Island Dive rond Roseau en in het zuiden van het eiland. Hoewel er schade was aan sommige duiksites, werden de meeste beschermd door de diepzee. Gelukkig heeft het onderwaterleven van Dominica weinig schade opgelopen. Het water, het zeeleven, de koralen en de sponzen van de Dominica zijn kerngezond. Kleinere koralen zien er prima en kleurrijk uit. Na de doortocht van Maria werden al snel weer kreeften, krabben en zeepaardjes gezien. Wie wil duiken, vraagt best naar locaties die minstens 45 meter diep gaan en verderaf de kust liggen.

Wandelen
Er zijn diverse wandelroutes open voor bezoekers. Terwijl werkzaamheden aan de gang zijn op de meeste sites, zijn volgende sites toegankelijk: Cabrits National Park, Syndicate Nature Trail, Cold Soufriere, Emerald Pool, Trafalgar watervallen, zoetwatermeer, Middleham watervallen, Boiling Lake, Jaco watervallen en Spanny watervallen. Trips naar de Indiaanse rivier, het Cana Heritage Park en de Kalinago Barana Auté kunnen direct of via een lokale touroperator worden geboekt.

Stranden
De stranden zijn opnieuw prachtig als voorheen, zoals: Batibou Beach, Toucarie Beach, Mero Beach, Purple Turtle Beach.

Natuurlijke sites
De belangrijkste natuurlijke sites zijn opnieuw toegankelijk en er wordt voortdurend gewerkt om nog meer populaire natuurgebieden en attracties van Dominica toegankelijk te maken voor het publiek. Forestry, Wildlife en National Parks Division werken samen met verschillende lokale en regionale partners hard aan het opruimen van iconische locaties, zoals de Trafalgar watervallen, Syndicate Nature Trail, Emerald Pool, Fort Shirley, de Indiaanse rivier en de Botanische tuinen.