Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

22 mei 2017
Unieke drones kleuren de steden Berlijn en Turijn

 


Er staat Europa iets uniek en bijzonders te wachten, moderne dronetechnologie zal namelijk gebruikt gaan worden gebruikt om street art te creëren op opvallende, moeilijk te bereiken plekken in de steden Berlijn en Turijn.

Het internationale design- en innovatiekantoor Carlo Ratti Associati heeft het project opgezet en noemt het project het ‘Paint by Drone-project’. Zij willen alles uit de verticale oppervlakten in de stad halen. In de herfstperiode van 2017 zal het project worden uitgevoerd in Berlijn en Turijn, met de mogelijkheid om hierna uit te wijken naar andere Europese steden.

"Onze steden zijn gevuld met blanco verticale oppervlakken, permanent of tijdelijk. Steigerplaat heeft bijvoorbeeld een groot potentieel, maar in feite is het meestal op zware manieren gebruikt - leeggelaten of in dienst voor reclame ", zegt professor Carlo Ratti, oprichter van de studio Carlo Ratti Associati en directeur van het Senseable City Lab in Massachusetts Instituut voor Technologie (MIT). "Met Paint by Drone willen we het potentieel van 'phygital graffiti' loslaten. Elke gevel kan een ruimte worden om te presenteren, nieuwe vormen van open source, collaboratieve kunst of om de hartslag van een metropool te visualiseren via real-time data."