Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

23 november 2017
Duitsland is wintersportbestemming nummer 2

 


Steeds meer Nederlanders ontdekken Duitsland als wintersportbestemming. Met afdalingen voor alle niveaus, alternatieve wintersportvarianten en een groot aanbod rondom de pistes nam Nederlands populairste vakantieland afgelopen wintersportseizoen de tweede plaats over van Frankrijk. Op de 2.962 meter hoge Zugspitze gaat het Duitse wintersportseizoen vrijdag officieel van start.

Van de 1.015.000 wintersportvakanties die Nederlanders in het winterseizoen 2016/2017 ondernamen, gingen er 176.000 naar Duitsland en 142.000 naar Frankrijk. Alleen Oostenrijk ontvangt meer bezoekers. Volgens het NBTC NIPO profiteert Duitsland van de trend dat het aantal korte vakanties en daarmee de vakantiefrequentie van de Nederlanders is toegenomen. “Het grote voordeel van Duitsland is natuurlijk de nabijheid. De Duitse wintersportgebieden liggen gemiddeld op zes uurtjes rijden vanaf Utrecht”, aldus Michaela Klare, directeur van het Duits Verkeersbureau. Daarnaast leent het kleinschalige en authentieke aanbod zich perfect voor zowel families met kleine kinderen als vijftigplussers, die niet uitsluitend willen of kunnen skiën. Speciale kinderskischolen, betaalbare familiehotels en leuke activiteiten op niet-skidagen dragen een steentje bij aan het succes van de wintersportbestemming Duitsland.

Om de mogelijkheden van wintersport in Duitsland extra onder de aandacht te brengen, heeft het Duits Verkeersbureau voor de zesde maal een update van haar wintersport-microsite gelanceerd. Hierop worden de Duitse wintersportregio’s uitgebreid belicht, van het Sauerland en het Zwarte Woud tot Berchtesgaden, het meest zuidoostelijke puntje van Beieren.

Nieuwe kabelbaan op Duitslands hoogste berg
Duitse skigebieden doen hun uiterste best om Nederlandse gasten te trekken. In het Sauerland is sinds de eeuwwisseling voor meer dan 100 miljoen euro geïnvesteerd. Alleen al het afgelopen jaar ging er 5 miljoen naar nieuwe transportbanden, sneeuwkanonnen en pistebully’s, waarmee het gebied nog meer kwaliteit krijgt. Met zijn vlakke hellingen is het wintersportgebied ideaal voor kleine kinderen en beginners. Ook de Zugspitze - Duitslands hoogste berg - heeft met een nieuwe, hypermoderne kabelbaan een sprong vooruit gemaakt. De twee comfortabele designcabines kunnen 580 personen per uur vervoeren en worden op 21 december in gebruik genomen.