Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

14 augustus 2017
Duitsland steeds vaker bestemming voor lange vakantie

 

Duitsland is geliefd bij de Nederlandse vakantieganger. Het aantal landgenoten dat er de grote vakantie doorbrengt groeit snel. Vooral de lange vakanties, in het hoogseizoen, laten een grote stijging zien.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), blijkt dat 956.000 Nederlanders in 2016 hun vakantie doorbrachten in Duitsland. Dat is 122.000 meer dan een jaar eerder.

Volgens Michaela Klare van het Duits Verkeersbureau vallen de Nederlanders voor de natuur en de relatief lage prijzen. Ook zijn ze vaak verrast dat Duitsers niet alleen schnitzels eten maar dat het land een rijke regionale keuken heeft.

Oost-Duitsland
Nederlanders trekken voor een korte vakantie vooral naar de regio's die niet al te ver van de grens liggen, zoals het Sauerland, de Eifel en de Moezelstreek. ,,Alles op vier uur van Utrecht is populair'', aldus Klare. ,,Maar de grootste stijging zit nu in de lange vakanties, in het hoogseizoen. Waar veel vakantievierders uit andere landen vooral kiezen voor een bezoek aan de steden, trekken Nederlanders liever naar de landelijke gebieden als ze langer de tijd hebben. Dan weten ze ook Oost-Duitsland of Beieren te vinden.''

Het zijn vooral de 55-plussers die dol zijn op Duitsland, merkt Klare. ,,Maar ook steeds meer jonge gezinnen kiezen voor een vakantie in het buurland. Dat is overigens iets waar Duitsland nog wel wat werk te verzetten heeft. De campings halen vaak nog niet het niveau van die in Frankrijk.''

Genoeg accommodaties
Dat een toenemend aantal reizigers het zuiden mijdt en voor Duitsland kiest, komt volgens Klare mede doordat het er minder vol is dan in bijvoorbeeld het populaire Frankrijk. ”Alleen in het Waddengebied en aan de Oostzeekust is het soms moeilijk om accommodatie te vinden. Want die gebieden zijn erg geliefd bij Duitsers die in eigen land vakantie vieren. Elders is er voldoende lucht voor nog meer Nederlanders.” Eenmaal in Duitsland, gaan de meeste Nederlanders voor de bijl. Ruim 60 procent van de mensen die er vakantie vieren is vier keer of vaker geweest.

Bron: AD