Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

26 september 2017
Eerste bestemmingen Joon, Air France, zijn bekend

 

Air France heeft gisteren dochtermaatschappij Joon gepresenteerd. Het bedrijf zit naar eigen zeggen tussen een traditionele een budgetmaatschappij in. Joon start op 1 december met vluchten van Parijs Charles de Gaulle naar vier bestemmingen: Barcelona, Berlijn, Lissabon en Porto. In het zomerseizoen van 2018 staan vervolgens de eerste langeafstandsvluchten naar Fortaleza en de Seychellen op het programma, zo is maandagochtend bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Parijs.

Op de Europese vluchten zet Joon van Air France afkomstige Airbus A320’s en A321’s in. Op langeafstandsvluchten worden Airbus A340-300’s en vanaf 2019 gloednieuwe A350-900's ingezet. In eerste instantie wordt de vloot bemand door 140 man cabin crew en piloten van Air France. Dat aantal moet in 2020 zijn opgelopen tot 1.000.

Jean-Michel Mathieu
De ceo van Joon, Jean-Michel Mathieu, zegt dat het belangrijkste doel van Joon is het feeden van de Air France hub op Charles de Gaulle. “In het begin zal Joon vliegen met Air France-codes.” Passagiers hebben net als bij Air France de mogelijkheid Flying Blue miles, te sparen en van Sky Priority en businesslounges gebruik te maken. Joon heeft nog geen eigen AOC. Voorlopig is het dus nog geen maatschappij, maar een merk-uiting van Air France. Op de persconferentie werd wel gezegd dat de aanvraag voor een AOC loopt.