Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

1 september 2017
Elbers: prijsvechters krijgen te veel ruimte op Schiphol

 


Terreinwinst van budgetluchtvaartmaatschappijen op Schiphol leidt ertoe dat de luchthaven internationaal minder goed verbonden is, zegt KLM-topman Pieter Elbers in een interview met de Volkskrant. Volgens Elbers dreigt Nederland zijn positie als internationaal luchtvaartknooppunt te verliezen.

Elbers waarschuwt dat internationale bedrijven weleens zouden kunnen vertrekken of wegblijven als de luchthaven internationaal minder goed verbonden is en te veel inzet op goedkope vakantievluchten. Steeds meer mensen vliegen van en naar luchthaven Schiphol. Zo veel, dat het maximaal aantal toegestande vliegbewegingen mogelijk dit jaar al bereikt wordt. Schiphol mag tot 2020 maximaal 500 duizend starts en landingen per jaar afhandelen, om geluidsoverlast te beperken. 

Lelystad
Vanaf 2020 is er weer ruimte voor groei. Volgens Elbers is het zaak de budgetmaatschappijen te verhuizen naar deze nieuwe locatie, die ook eigendom van Schiphol is. De Tweede Kamer houdt op 7 september een hoorzitting over het luchtvaartbeleid, waarbij ook betrokken, inclusief KLM, hun zegje mogen doen.