Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

6 juli 2017
Emirates twee keer per dag naar Dubai vanaf Brussel

 


Luchtvaartmaatschappij Emirates zal vanaf 29 oktober een tweede dagelijkse vlucht tussen Brussels Airport en Dubai International Airport inzetten. De vluchten naar Dubai kennen een stijgend succes, waardoor de luchtvaartmaatschappij beslist heeft haar capaciteit in Brussel te verhogen. De eerste vlucht van Emirates vanuit Brussel naar Dubai vertrekt om 15.05u, de tweede vlucht om 20.15u. 

Emirates vliegt sinds 2014 dagelijks tussen Brussels Airport en Dubai International Airport. Vorig jaar vlogen ongeveer 200.000 passagiers van en naar Brussel met Emirates. De vluchten van Emirates kennen een bezettingsgraad boven de 80%. Een derde van de passagiers heeft Dubai als eindbestemming, tweederde van de passagiers reist verder naar het Midden-Oosten, Azië, Oost- en Zuid- Afrika en Australië. Dankzij het stijgende succes heeft Emirates beslist om een tweede dagelijkse vlucht te organiseren in de avond.

Er is een sterke vraag bij passagiers naar vluchten naar de Golfstaten en Azië. Sinds de lancering van de rechtstreekse vlucht naar Dubai in 2014 zijn zo’n 538.000 passagiers met Emirates naar Dubai gevlogen. De extra dagelijkse vlucht versterkt het intercontinentale netwerk vanuit Brussels Airport en zal het toerisme en de bedrijven in ons land verder ondersteunen. Emirates zet een Boeing 777-300ER met meer dan 350 zitjes in op haar vluchten tussen Brussel en Dubai. Ook de tweede dagelijkse vlucht zal met dit toestel gevlogen worden. Het toestel biedt naast een aantrekkelijk aanbod voor passagiers ook een grote laadruimte om tot 30 ton vracht mee aan boord te nemen.