Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

12 juni 2019
Ervaar Erfurt in Thüringen

 


Erfurt, de hoofdstad van deelregio Thüringen leent zich als een bijzondere en onontdekte stad voor een Duitse stedentrip. De stad heeft onlangs een speciale video ‘48H Erfurt’ gelanceerd ter promotie van de veelzijdige stad.

De Duitse stad Erfurt, op ca. 6 uur rijden of treinen vanuit Utrecht, biedt naast een prachtige middeleeuwse stadskern een prettige sfeer met leuke winkels, cafés en restaurants. Het icoon van de stad is de Krämerbrücke, de langste aan beide zijden bebouwde en bewoonde brug ten noorden van de Alpen. Oorspronkelijk stonden hier 64 smalle huizen die laten zijn samengevoegd tot 32 woningen. Tegenwoordig wonen er 50 mensen en zijn er tal van kleine winkeltjes, galerieën, antiquairs en eetgelegenheden. Een andere aanrader is de jaarlijkse kerstmarkt die in 2018 zelfs gekozen is tot beste kerstmarkt van Duitsland.

Interactieve stadswandeling
De beste manier om Erfurt te ontdekken, is door het maken van de wandeling ‘Tijdreis door de Middeleeuwen’. Met de app ‘Thuringia.MyCulture’ op de smartphone worden objecten, gebouwen of afbeeldingen gescand met behulp van augmented reality. De route gaat langs negen stops waarbij je alles te horen krijgt over de geschiedenis van de stad als uniek centrum van de middeleeuwse cultuur.

Openlucht-theaterfestival
Een jaarlijks highlight in de zomer is het openlucht-theaterfestival op de 70 treden van de trap tussen de St. Mariendom en de Severikerk vormen. Het maakt een sprookjesachtig decor voor de ‘DomStufen-Festspiele’. Dit jaar wordt publiek tussen 9 augustus en 1 september teruggebracht naar de 14e eeuw met de musical ‘De naam van de roos’ gebaseerd op de roman van Umberto Eco.