Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

16 augustus 2017
Europa-Park viert Rollercoasterday

 


Overal in de wereld viert men vandaag het bestaan van achtbanen. Het is Rollercoasterday! Ook Europa-Park, met 13 achtbanen het park in Europa met de meeste achtbanen, besteedt aandacht aan deze snelle attracties waarin Belgen eerder instappen dan Nederlanders maar waarin Nederlanders weer minder gillen dan Belgen.

Belgen en Nederlanders zijn fervente attractieparkbezoekers. Een onderzoek van Europa-Park naar het achtbaangedrag van beide volken brengt een opmerkelijk verschil aan het licht: 70% van de Belgen geeft aan wel eens in een achtbaan te stappen, bij de Nederlanders doet dit maar 48% . Nederlanders blijken eenmaal in de achtbaan inderdaad een nuchter volk te zijn: 54% gilt nooit, bij de Belgen is dat 36%.

Bekijken we de resultaten per geslacht dan zien we dat in beide landen mannen eerder in een achtbaan stappen dan vrouwen. Ook Belgische vrouwen scoren op dit punt hoger dan hun Nederlandse vriendinnen. Op de vraag of men tijdens de rit gilt, antwoordt 72% van de Nederlandse mannen 'nooit', bij de mannelijke zuiderburen is dit 47%. Belgische en Nederlandse vrouwen zijn luidruchtiger dan hun mannen. Ook de Nederlandse vrouw kan het schreeuwen iets beter onderdrukken: 32% gilt nooit, tegenover 24% in België. Zo'n 8% van de bevraagde achtbaanrijders gilt altijd, 47% gilt soms of vaak en 45% gilt nooit.

Achtbaan-liefhebbers én parkbezoekers die het wat rustiger aan willen doen zijn bij Europa-Park aan het juiste adres. Er zijn hier 13 achtbanen, maar ook zo'n 100 andere attracties. Daarnaast staat er elke dag ook 23 uur show op het programma. De afgelopen jaren is het bezoek vanuit de Benelux bijna verviervoudigd. Ook Belgen en Nederlanders waarderen Europa-Park met de hoogste punten op beoordelingssites als Zoover en Tripadvisor. Het attractiepark is dan ook al 5 jaar op rij uitgeroepen tot beste park van Europa. Voor het derde achtereenvolgende jaar is Europa-Park ook uitgeroepen tot beste park ter wereld.