Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

23 mei 2017
Eurostar lanceert nieuwe treinen op route Brussel-Londen

 

Eurostar, de hogesnelheidstrein die het Verenigd Koninkrijk met het Europese vasteland verbindt, toont vandaag voor het eerst zijn e320-trein op de route Londen-Brussel, voor deze nieuwe trein officieel begint te rijden vanaf zondag 28 mei 2017. Eurostar zit in een opwindende uitbreidingsfase van zijn netwerk in Europa. Met de nieuwe e320-treinen, die interoperabel zijn en dus kunnen rijden op het Europese hogesnelheidsnetwerk tot buiten het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en België, is het bedrijf in de laatste fase van de voorbereidingen voor de lancering van de nieuwe rechtstreekse trein naar Amsterdam en Rotterdam.

Belangrijke investering in de Brussel-Londen-route
De e320-treinen rijden al sinds november 2015 succesvol tussen Londen en Parijs en worden erg gewaardeerd door de reizigers omwille van de verbeterde functies en de nieuwe technologie. De nieuwe treinen kunnen 20% meer reizigers vervoeren dan de originele treinen. Het gedurfde design, de elegante interieurs, de gratis wifi-verbinding en de 300 uur films en series die reizigers rechtstreeks op hun mobiele apparaten kunnen streamen via het entertainmentkanaal, tillen de nieuwe treinen naar een ongekend niveau van stijl en comfort. De introductie van de e320 op de route Brussel-Londen volgt op een uitvoerige renovatie van de Eurostar-terminal in Brussel-Zuid. De vertrekhal werd uitgebreid en de incheckruimte efficiënter gemaakt. eGates (elektronische paspoortlezers) met gezichtsherkenning zullen de passagiersflow in de drukke zomervakantie verder versoepelen.

CEO Eurostar
Nicolas Petrovic, CEO Eurostar: “De introductie van de e320-treinen op de route tussen Brussel en Londen is een belangrijke stap om de reiservaring van onze reizigers verder te verbeteren. De vraag naar reizen per hogesnelheidstrein in plaats van per vliegtuig is in opmars, dus wij maken ons op om ons netwerk tot Amsterdam en Rotterdam uit te breiden. De introductie van onze nieuwe, rechtstreekse dienst op deze drukke route betekent een belangrijke groeimogelijkheid voor ons bedrijf.”

NS International
Marjon Kaper, managing director NS International: “De voorbereidingen voor de directe verbinding tussen Amsterdam en Londen in een samenwerking van Eurostar en NS lopen goed. Met alle partners werken we hier hard aan. Voor NS en alle partners is vandaag dan ook een bijzondere dag, omdat met het rijden van de nieuwe trein van Londen naar Brussel de ’Amsterdam Route‘ letterlijk dichterbij komt. We zien enorm veel belangstelling en potentieel voor deze snelle verbinding tussen deze topbestemmingen: Londen voor bezoekers vanuit Nederland en Amsterdam en Rotterdam als nieuwe hotspots voor de Britse reiziger”.