Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

20 februari 2018
Eurostar naar Londen van start

 

De eerste Eurostar vanuit Londen is vanmiddag gearriveerd op Amsterdam Centraal. Eurostar en partner NS spreken over een inwijdingsreis. In april gaat de trein regulier tijden, twee keer per dag.

NS-topman Roger van Boxtel was persoonlijk op perron 15b om de hogesnelheidstrein, met aan boord de CEO van Eurostar, Nicolas Petrovic, welkom te heten. Twee keer per dag lijkt weinig, "maar het zijn wel 450 stoelen per trein" zegt Petrovic. De 900 stoelen per richting per dag komt neer op ongeveer vijf volle Airbus A320s of Boeing 737s. De komende jaren voert Eurostar de frequentie op.

Overstap
Reizigers kunnen vanaf 4 april in Londen opstappen, om na stops in Brussel en Rotterdam na drie uur en drie kwartier in Amsterdam aan te komen. Vanuit Amsterdam is de reis vooralsnog langer omdat de grenscontrole met de UK in Brussel plaatsvindt, waar de reizigers moeten overstappen.

Deze situatie zal naar verwachting tot eind volgend jaar duren. Momenteel werken de betrokken landen, met name Nederland en de UK, aan de wettelijke regelingen van de grenspassage en aan de praktische vormgeving. Op de stations van Amsterdam en Rotterdam worden speciale terminals voor grenscontrole gebouwd.

Lees verder bij de bron