Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

7 augustus 2017
Feria de Málaga trekt weer vele bezoekers

 


Málaga heeft ieder jaar een aantal terugkerende evenementen en festiviteiten op cultureel, traditioneel en sportief gebied. De Feria van Málaga is daar één van en is een traditioneel feest dat de Malagueños (inwoners Malaga) jaarlijks half augustus vieren.

Komende zaterdag gaat de Feria van start en eindigt op zaterdag 19 augustus. De Feria de Málaga is met name populair door de grote opzet en de uitbundige feestjes die plaatsvinden verspreid over de stad. De Feria wordt zowel druk bezocht door Malagueños als door Spanjaarden ver buiten Málaga en toeristen uit het buitenland.

Opening
De opening van Feria de Málaga is op vrijdagavond. Na de openbare afkondiging (el pregón) is het om 00:00 tijd voor een spectaculair vuurwerk op het strand van La Malagueta. Gedurende 20 minuten worden er tonnen vuurwerk de lucht ingeschoten. Nadat de laatste vuurwerkpijlen de lucht zijn ingegaan, haasten de Malagueños zich naar het historisch centrum waar het feest echt losbarst. Gedurende een week is er een gevarieerd programma met processies, stierenrennen, flamenco en optredens van artiesten.

Verschillende locaties
De meeste activiteiten spelen zich overdag af in het historisch centrum van Málaga. 's Avonds verplaatst het feestgebeuren zich naar naar de wijk Cortijo de Torres bij het Real del Cortijo de Torres. Daar staan de honderden feesttenten, bevindt zich de grote kermis en worden de concerten gehouden. Gezien het dag- en avondgebeuren wordt er ook wel gesproken van Feria de Día (dagfeest) en Feria de Noche (avondfeest).

Drukte op Málaga airport
Tijdens de feestweek kan men massale drukte verwachten in de stad, maar ook de luchthaven van Málaga is drukker dan normaal. Er wordt dan ook geadviseerd om tijdig uit de stad te vertrekken en minimaal 2 á 3 uur voor vertrek aanwezig te zijn op de luchthaven.