Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

8 september 2017
Florence start #EnjoyRespectFirenze campagne

 


Florence heeft een kritiek punt bereikt. De groeiende toestroom van toeristen brengt de stad schade toe: voorzieningen verschralen, de stad wordt vies en straten zijn vaak zo verstopt door mensen dat er geen doorkomen meer aan is. Minder dan een maand geleden begon Venetië met de campagne #EnjoyRespectVenezia en deze week volgde Florence met de campagne #EnjoyRespectFirenze. De campagne is bedoeld om wangedrag van toeristen de kop in te drukken.

Venetië geldt voor veel steden als voorbeeld van uit de hand gelopen massatoerisme. Huizen worden onbetaalbaar en er ontstaan conflicten met bezoekers. Het toerisme levert de stad nauwelijks iets op, en het vernielt de sociale samenhang. Florence wil actie ondernemen, voordat het te laat is. Aan de hand van leuke filmpjes en andere apps moeten toeristen bewuster worden van hun eigen gedrag. Koop niet bij illegale straatverkopers, ga niet zitten op bijzondere monumenten en gooi rommel in de afvalbak, zo luiden de berichten. Florence wil de bezoekers laten weten dat zij meer dan welkom zijn, maar wel moeten meehelpen om de historische monumenten te beschermen.

Ook Milaan, Rome en Napels, de drie andere grote Italiaanse steden, zullen de campagne lanceren. De toerist kan verwachten dat er tegen wangedrag per direct strenger wordt opgetreden. Zo werden o.a. tientallen toeristen deze zomer in Rome beboet omdat ze verkoeling zochten in één van de historische fonteinen.