Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

26 oktober 2017
Gastronomisch Valencia presenteert zich in Amsterdam

 


Vier chefkoks met Michelin-ster uit Valencia en de beste maître van de stad hebben zich op dinsdag 24 oktober gepresenteerd aan de Nederlandse toeristische sector en pers. Ricard Camarena, Bernd Knöller, Miriam Andrés, Manuel Alonso en de maître Javier Andrés hebben een exquisiet proeverij-diner van maar liefst 12 gerechten bereid voor de genodigden in het Tobacco Theater in Amsterdam.

Haute cuisine
De avond begon met een paar korte woorden door Ana Román, directeur Spaans Verkeersbureau, en Sandra Gómez, loco-burgemeester en wethouder toerisme van de gemeente Valencia. Vervolgens werd een presentatie gegeven over de stad Valencia, met aandacht voor het erfgoed in de stad, de cultuur, natuur, de Fallas-feesten en niet te vergeten Valencia als stad van de marathon. Deze aspecten zijn bij het overgrote deel van de Nederlandse toeristische sector, de pers en het publiek in het algemeen zeker bekend. Minder bekend, of zelfs onbekend, is de haute cuisine die Valencia biedt; een grote verrassing voor velen. Vele heerlijke gerechten van hoge gastronomische kwaliteit gaan bovendien nog eens vergezeld van eveneens hoge kwaliteitswijnen met beschermende oorsprongsbenaming uit de streek.

Na deze woorden en presentatie was het tijd voor de show cooking door de chefkoks; een “excuus” om te praten over de hoge gastronomie van de stad Valencia. Tijdens het aansluitend diner konden de aanwezigen proeven van al het heerlijks, onder het genot van een wijn van de Casa MontañaBodegas Enguera en Bodegas Vegamar.

Onder de delegatie uit Valencia waren ook aanwezig Antonio Bernabé, Voorzitter van de Stichting Valencia Tourisme en Mª Ángeles Redondo, Directeur Valencia Convention Bureau, die verschillende meetings hielden met bedrijven uit de sector.