Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

11 september 2017
Gevolgen José St. Maarten minder ernstig dan verwacht

 


Orkaan José heeft zondagochtend minder schade veroorzaakt op St. Maarten dan werd gevreesd. José veranderde zaterdag van koers en verwijderde zich in noord-noordwestelijke richting van het eiland af. Eerder werd voorspeld dat de orkaan recht over St. Maarten zou trekken. 

Volgens een veklaring van de Koninklijke Marine zijn de gevolgen dan ook meegevallen. Volgens het KNMI heeft José op de Bovenwindse Eilanden gezorgd voor een harde wind en regen, maar de windkracht op St. Maarten bleef beperkt tot windkracht 6 of 7. Het lijkt er op dat het eiland weinig overlast heeft ondervonden van de orkaan.

Herstel
Het vliegveld van St. Maarten is nog tot nader bericht gesloten. Nu orkaan Jose is gepasseerd, zal de schade worden opgemeten, zodat de luchthaven zo snel mogelijk kan worden hersteld.

Na dit herstel kan er naar verwachting een minimaal aantal vluchten op het eiland landen. Die mogelijkheid wordt uitsluitend geboden voor vluchten met hulpgoederen en medische ondersteuning. Dezelfde toestellen kunnen dan worden ingezet om toeristen en medische patiënten van het eiland te vervoeren. 

Rolando Brison, Director of Tourism van het St. Maarten Tourist Bureau: "We waarderen het medeleven en de geboden hulp van mensen van over de hele wereld enorm. We willen iedereen vragen om St. Maarten in jullie gedachten en gebeden te houden. We gaan ons uiterste best doen om het eiland weer zo snel mogelijk op te bouwen.”