Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

12 juni 2017
Gezamenlijk media-statement airberlin en Etihad

 

airberlin kondigde in december 2016 aan een overeenkomst te hebben gesloten met Etihad Investment Company LLC voor wat betreft de verkoop van de aandelen die het indirect had in NIKI Luftfahrt GmbH.

Vrijdag 9 juni 2017 hebben airberlin en Etihad bevestigd dat deze verkoop plaatsvindt op een in overleg te bepalen moment en overeenkomstig de regelgeving van de Europese Unie. Etihad en airberlin zullen op termijn meer informatie verstrekken.

Totdat deze verkoop afgerond is, blijft NIKI opereren als afzonderlijke businessunit binnen de airberlin group met een focus op vrijetijdsbestemmingen op korte en middellange afstand. Het NIKI-vluchtschema voor de winter van 2017 is inmiddels gepubliceerd en alle boekingen blijven geldig.

Thomas Winkelmann, chief executive officer van airberlin: “Binnen de airberlin group zullen er twee duidelijk afzonderlijke divisies zijn: vluchten naar langeafstandsbestemmingen en naar zakelijke bestemmingen in Duitsland en de rest van Europa worden uitgevoerd door airberlin vanuit Düsseldorf en Berlijn.

“Als losstaande businessunit biedt NIKI vluchten naar populaire vrijetijdsbestemmingen voor vakantiegangers. Hiermee zijn zowel het nieuwe airberlin als de vrijetijdsbusiness die wordt verzorgd door NIKI voorzien van de juiste organisatie en middelen, totdat de overname van NIKI is afgerond.”

Ray Gammell, Interim Chief Executive Officer of the Etihad Aviation Group: “We blijven de activiteiten van het managementteam van airberlin steunen op de weg naar transformatie. Ook onze ondersteuning van NIKI blijft voortduren en we streven ernaar de transactie snel af te ronden.”