Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

15 mei 2017
Grootste waterglijbaan van Europa in Zwitserland

 


Een spetterende Alpenprimeur in Zwitserland: van 28 juli tot en met 6 augustus 2017 ligt de grootste pop-up waterglijbaan van Europa in Morgins. Waaghalzen razen met snelheden tot 55 km/u van de 500 meter lange opblaasbare glijbaan in het Walliser vakantiedorp. Wie voor 1 juni 2017 een ticket koopt via splashyourmountain.com, glijdt drie uur lang voor het gereduceerde tarief van omgerekend 22 Euro.

Waterspektakel op skipiste

Pop-up waterglijbanen zijn een wereldwijde hit: op steeds meer locaties, met name in steden, verschijnen de tijdelijke, zomerse attracties. De glijbaan in Morgins wordt de eerste van zijn soort in het Alpengebied. Waar de stedelijke varianten op straten of pleinen te vinden zijn, ligt de 500 meter lange opblaasbare waterglijbaan in het Walliser vakantiedorp op de ‘Piste du Géant’, waar ’s winters skiërs en snowboarden naar beneden glijden. Door de natuurlijke ligging op een helling is het hoogteverschil van begin tot eind 75 meter, waardoor snelheden tot 55 km/u gehaald kunnen worden.

Vier tijdsdelen per dag
Een ticket voor ‘Splash Your Mountain Morgins’ biedt drie uur lang toegang tot de grootste pop-up waterglijbaan van Europa. Per dag kunnen deelnemers kiezen uit vier vastgestelde tijdsdelen van drie uur tussen 10.00 en 22.00 uur. Wie zijn tickets voor 1 juni 2017 bestelt via Splashyourmountain.com, profiteert van het gereduceerde tarief van omgerekend 22 Euro voor drie uur waterpret. Na die datum worden de prijzen aangepast, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.