Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

10 augustus 2018
Historisch centrum Puerto Vallarta nu cultureel erfgoed

 


Het historische centrum van de zonnige badplaats Puerto Vallarta,  aan de Baai van Banderas, is eind vorige maand tot cultureel erfgoed van de Mexicaanse staat Jalisco benoemd. Dit betekent dat het centrum van de stad vanaf nu een beschermd gebied is. 

Het centrum van Puerto Vallarta, vol koloniale huizen, is zeer geliefd bij de lokale bevolking en wordt drukbezocht door toeristen. Toeristen vinden er prachtige stranden, een sfeervol centrum en indrukwekkende natuur. De Iglesia de Nuestra Senora de Guadalupe (Kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe) is een goed voorbeeld van de iconische bezienswaardigheden waar de stad over beschikt. De kerk werd vanaf 1903 in 50 jaar gebouwd en is het centrale monument van de stad. Boven op de kerktoren staat een gedetailleerde groene kroon, die naar verluidt is gebaseerd op de kroon van Carlota, de vrouw van keizer Maximiliaan. Ook de 'Zona Romántica' van de oude stad en het natuurgebied Los Arcos ten zuiden van Puerto Vallarta zijn populair. "Het historische centrum van Puerto Vallarta is het hart van onze stad en een belangrijke attractie voor onze bezoekers. Het moet, net als alle andere werelderfgoedsites, worden erkend als een onvervangbaar onderdeel van ons erfgoed", zegt Javier Aranda Pedrero, directeur van Puerto Vallarta Tourism Boord. "We juichen deze beslissing van Jalisco's Ministerie van Cultuur toe en verwelkomen iedereen die van dit iconische deel van de stad wil genieten." 

E-learning en studiereis Mexico
Ontdek de tropische stranden, luister naar Mariachi, maak kennis met de Huicholen en leer het adembenemend mooie Vallarta - Nayarit, aan de Grote Oceaan, in de e-learning van ETravelTraining kennen. Ga naar het e-learningsysteem, log in en maak de training. Hierbij maak je kans op een 5-daags verblijf voor 2 personen in Now Amber Puerto Vallarta by AMResorts in Vallarta - Nayarit.