Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

20 juli 2017
Hogere prijzen voor zakenreizen in 2018

 

Volgens de vierde jaarlijkse 2018 Global Travel Forecast zullen de prijzen voor zakenreizen het komende jaar naar verwachting sterk stijgen, in sommige sectoren bedraagt de stijging zelfs bijna 4%.

De 2018 Global Travel Forecast is een gezamenlijke publicatie van Carlson Wagonlit Travel, de wereldwijde reisorganisatie en de GBTA Foundation, de opleidings- en onderzoekstak van de Global Business Travel Association. Uit de publicatie voor 2018 blijkt dat de prijs voor vliegtuigtickets met 3,5% zal stijgen; de hotelprijzen naar verwachting met 3,7% toenemen en dat het transport over land, zoals taxi's, treinen en bussen slechts 0,6% duurder zal worden. Het laatste cijfer is aanzienlijk lager dan de voorspelde inflatie van 3%.

"De hogere prijzen weerspiegelen de verbeterde economie en de daaraan gekoppelde toenemende vraag," aldus Kurt Ekert, president en CEO van Carlson Wagonlit Travel. "De wereldwijde cijfers van de Global Travel Forecast kunnen worden beschouwd als sterke indicatoren van wat 2018 in petto heeft. We verwachten wereldwijd hogere uitgaven door bedrijven."

Een aantal van de belangrijkste punten uit de forecast op een rij:

Luchtvaart

- In Nederland rekent CWT volgend jaar zelfs op een prijsstijging van 7,6 procent voor vliegtickets. Het prijsniveau komt iets hoger uit dan het gemiddelde binnen de EMEA (Europe Middle East & Africa) regio.

- Binnen EMEA zal het vliegverkeer naar verwachting blijven groeien. De prijzen zullen met 7,1 procent stijgen in Oost-Europa en met 5,5 procent in West-Europa. Door de aanhoudende veiligheidsproblemen verwachten de landen in het Midden-Oosten en Afrika slechts een stijging van 3 procent.

- Asia Pacific zal naar verwachting het aankomende jaar een prijsstijging van 2,8 procent ondervinden door een toename van de binnenlandse vluchten, vooral in China en India.

- Noord-Amerika zullen de prijzen voor vliegtickets met een bescheiden 2,3 procent klimmen volgens de voorspellingen. Door de strengere reisrestricties naar en in de VS zijn vluchten naar dit continent al gereduceerd.

- In Latijns-Amerika en de Caraïben zullen de prijzen naar verwachting maar weinig veranderen. Gerekend wordt op een stijging van 0,3 procent in 2018.

Hotels

- De prijzen voor Nederlandse hotelkamers stijgen naar verwachting met 6,3 procent, vergelijkbaar met de toename in West-Europa.

- In EMEA nemen de hotelprijzen in 2018 naar verwachting toe: 6,6 procent in Oost-Europa, 6,3 procent in West-Europa en slechts 0,6 procent in het Midden-Oosten en Afrika.

- In Asia Pacific zullen de hotelprijzen met gemiddeld 3,5 procent stijgen. Er zijn grote verschillen waarneembaar tussen de landen: in Japan dalen de prijzen naar verwachting met 4,1 procent en in Nieuw-Zeeland daarentegen is er een flinke toename van 9,8 procent.

- Noord-Amerikaanse hoteliers mikken op economische groei en in 2018 zal het hotelaanbod geleidelijk aan blijven stijgen. Men verwacht dat de internationale reizen met 4 procent zullen toenemen in 2017 en 2018.

- In Latijns-Amerika zullen de hotelprijzen naar verwachting met 1,2 procent dalen, met sterke dalingen in Brazilië (8,7 procent) en in Argentinië (2,7 procent). In Peru en Chili zullen de prijzen respectievelijk met 7,7 procent en 5,5 procent stijgen.