Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

25 oktober 2017
IATA voorspelt verdubbeling passagiers in 2036

 


De International Air Transport Association (IATA) verwacht dat in het jaar 2036 het aantal vliegpassagiers verdubbeld ten opzichte van dit jaar, heet aantal luchtreizigers zal dan jaarlijk 7,8 miljard personen bedragen (dit jaar wordt het aantal passagiers wereldwijd geraamd op vier miljard). De groei neemt volgens het model van IATA 3,6 procent toe. De prognose is onderdeel van IATA's 20 Year Air Passenger Forecast.

Alexandre de Juniac, drecteur-generaal en CEO van IATA, licht de verwachting toe: “Alle indicatoren wijzen op een groeiende vraag naar wereldwijde verbindingen. De wereld moet zich voorbereiden op een verdubbeling van het luchtvervoer in de komende twintig jaar. Dit is fantastisch nieuws voor innovatie en welvaart, die gedreven worden door luchtverbindingen. Het betekent ook een grote uitdaging voor overheden en industrie om zeker te stellen dat we aan de groeiende vraag tegemoet kunnen komen.

De groei wordt vooral gestuwd door de toenemende behoefte aan luchtvervoer in Azië. Uit deze regio komt over twintig jaar meer dan de helft van alle reizigers. Verwacht wordt dat rond 2022 China de Verenigde Staten inhaalt als grootste luchtvaartmarkt (gemeten naar verkeer naar, vanuit en binnen het land). Dat is twee jaar sneller dan in eerdere verwachtingen. Het Verenigd Koninkrijk valt terug naar een vijfde plaats wanneer het in 2025 wordt ingehaald door India. Thailand en Turkije doen hun intrede in de top 10 van de grootste markten, ten koste van Frankrijk en Italië.

Of de voorspelling van IATA bewaarheid wordt is afhankelijk van vele factoren zoals ontwikkelingen in de vrije wereldhandel en de beschikbaarheid van visa’s. Wanneer de markten afnemen of mogelijkheden om te reizen wordt ingeperkt heeft dit een direct effect op de groei. In dat geval valt de groei terug naar 2,7 procent oftewel 1,1 miljard minder reizigers ten opzichte van het huidige groeiscenario. Neemt de handel en vrijheid om te reizen toe, dan kan de groei met twee procent toenemen, waarmee een verdriedubbeling van het aantal reizigers te verwachten is.

Lees verder bij de bron