Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

14 mei 2018
Indaba 2018 een groot succes

 


Het belang van het toerisme voor Afrika en zijn economie werd dit jaar opnieuw bevestigd tijdens Afrika’s grootste en belangrijkste toeristische marketingevenement Indaba in Durban. In totaal waren er meer dan 7.000 afgevaardigden uit meer dan 80 landen wereldwijd, een stijging van 4% ten opzichte van 2017.

"Een recordaantal van 62 miljoen mensen bezocht Afrika in 2017, een groei van 8% op jaarbasis. Deze stijgende lijn willen we aanhouden. Het doel van Indaba is om wereldwijde reisprofessionals samen te brengen zodat er zaken gedaan kunnen worden met Afrika. Tijdens Indaba ontstaan er nieuwe relaties en huidige samenwerkingen kunnen verder uitgebreid worden. De grote opkomst van wereldwijde inkopers, Afrikaanse exposanten en internationale media toont aan dat Indaba erg belangrijk is. Wij danken alle bezoekers en onze partners voor hun aanwezigheid, jullie helpen ons om Afrika wereldwijd in de spotlight te zetten en stimuleren daarmee onze economie", aldus Sisa Ntshona, Chief Executive Officer van South African Tourism.

Er waren in totaal 1.747 geregistreerde inkopers (een stijging van 14% ten opzichte van vorig jaar) en er waren meer dan 1.100 geregistreerde exposanten (een stijging van 5,7% ten opzichte van 2017). Van de exposanten waren er 200 first-time exposanten en in totaal woonden 23 Afrikaanse landen Indaba bij.

"We hebben bewust de beslissing genomen om Indaba een Afrikaans evenement te maken, dus niet alleen gericht op Zuid-Afrika, zodat we de gehele Afrikaanse economie een boost kunnen geven. Het groeiende aantal Afrikaanse landen op Indaba is dan ook een goed teken. De landen zien het voordeel van de expo, ze maken deel uit van een programma dat zich alleen op Afrika richt. De inkopers en media zijn hier voor Afrika en plaatsen het continent op het internationale toneel.", vervolgt Ntshona. 

Economische boost Durban
Het is belangrijk dat Indaba de economie van de stad Durban en de provincie KwaZulu-Natal blijft bevorderen. Vorig jaar werd al aangekondigd dat het Inkosi Albert Luthuli Convention Center de komende vijf jaar de thuisbasis zal zijn van Indaba. "Dit is de 21e verjaardag van het ICC in Durban, het is een passende manier om onze vijfjarige reis te beginnen op deze prijswinnende locatie", zegt Ntshona. "De stad Durban is verheugd Indaba te hebben gehost in 2018. Toerisme blijft de belangrijkste economische factor en van vitaal belang voor het creëren van kansen op werk," aldus Phillip Sithole, plaatsvervangend stadsmanager voor economische ontwikkeling en planning voor de grootstedelijke gemeente eThekwini. "Indaba is één van de jaarlijkse evenementen in Durban die we met veel trots presenteren. Het levert resultaten op die de stad nodig heeft om het toerisme een boost te geven en investeerders aan te trekken. Belangrijke infrastructuurprogramma’s van de stad raken dankzij Indaba in een stroomversnelling. Een voorbeeld hiervan is de recente aankondiging van de rechtstreekse British Airways vlucht van Heathrow naar King Shaka International Airport. De weg tussen de stad Durban en Europa wordt begaanbaarder en dit biedt kansen voor investeerders en bezoekers. Samen met onze partners KwaZulu-Natal Tourism en South African Tourism gaan we ervoor zorgen dat deze vlucht een groot succes wordt", voegt Sithole eraan toe.

Foto v.l.n.r.: SAT-team Nederland met Jacqueline van den Broek (Marketing & Communications Manager), Marco Jonk (Trade Relations Manager), Belu Mabandla (Hub Head Northern Europe).