Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

12 juni 2017
IndonesiŽ profileert zich als culinaire bestemming

 


De Indonesische archipel is een culinair paradijs, waar je zowel op straat als in luxe restaurants goed kunt eten. Wonderful Indonesia deelt een aantal hoogtepunten: van hete sambal tot aan hippe cafés en van taart tot aan vegetarische restaurants.

Sambal

Sambal wordt bij elke maaltijd geserveerd, in elke regio net iets anders. De superscherpe sambal korek uit Centraal Java bestaat slechts uit rode chilies, Aziatische sjalotjes, knoflook en zout, terwijl de sambal Matah uit Bali met citroengras, groene tomaten, garnalenpasta en limoensap een stuk frisser is.

‘Instagram-waardige’ cafés in Jakarta
Koffie is al lang niet meer alleen een cafeïneshot om de dag mee te beginnen: voor velen is het een lifestyle geworden. Hippe koffietentjes schieten als paddenstoelen uit de grond, zo ook in Jakarta. Wonderful Indonesia raadt de vintage Giyanti Coffee Roastery aan, waar ze van zondag tot dinsdag zelf koffiebonen afkomstig uit het hele land roosteren. In het minimalistische Ruang Seduh maak je onder begeleiding van één van de baristas je eigen koffie en bij 1/15 Coffee lijkt het net of je een café in New York binnenstapt.

Spekkoek
Lapis Legit, bij ons beter bekend als spekkoek, is door CNN uitgeroepen tot één van de lekkerste nationale taarten ter wereld. Het maken van spekkoek is een ware kunst. Het vergt veel geduld en zorgvuldigheid om de taart laag voor laag te maken: wel 18 lagen in het totaal! Boter en eierdooiers maken de taart smeuïg, echte Indonesische kruiden als kaneel, kruidnagel en nootmuskaat geven het de typische smaak.

Vegetarische restaurants
Eten in Indonesië is ook voor de vegetariërs goed te doen. Hoewel men niet overal snapt wat ‘vegetarisch’ is, staat er altijd wel iets zonder vlees of vis op de kaart. Maar er komen ook steeds meer vegetarische restaurants. Zo eet je tempeh burgers, paddenstoelen steaks en noodles van courgette bij Burgreens Bintaro in Jakarta, biologische gerechten bij Earth Cafe in Bali en falafel bij Shake & Bake op Lombok.