Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

22 mei 2019
Internationaal toerisme gegroeid in eerste kwartaal 2019

 


UNWTO meldt in een onlangs gepubliceerd rapport over het internationaal toerisme een solide groei wereldwijd in het eerste kwartaal van 2019. 

Groeicijfers
Hoewel in vergelijking met de laatste twee jaar de groei minder snel verliep, is de stijging van 4% die begin 2019 werd geregistreerd, een zeer positief teken. Het Midden-Oosten (+ 8%) en Azië en de Pacific (+ 6%) kenden de grootste toename van internationale aankomsten. De aantallen in zowel Europa als Afrika stegen met 4% en in Amerika steeg de groei met 3%.

Het toerisme in Europa, de grootste toeristische regio ter wereld, groeide met 4%, aangevoerd door bestemmingen in Zuid-Europa, het Middellandse Zeegebied en Centraal- en Oost-Europa (beide + 5%). De groei in Afrika werd vooral veroozaakt door het aanhoudende herstel in Noord-Afrika (+ 11%). In Noord- en Zuid-Amerika herstelde de Cariben (+ 17%) zich sterk na zwakke resultaten in 2018, na de gevolgen van de orkanen Irma en Maria eind 2017. Azië en de Pacific zagen voor de eerste drie maanden een stijging van 6% onder leiding van Noordoost-Azië (+ 9%) en een zeer solide prestatie van de Chinese markt.

Positief vooruitzicht
Het vertrouwen in het wereldwijde toerisme begint weer op te lopen na een vertraging aan het einde van 2018, volgens de laatste UNWTO Confidence Index-enquête. De vooruitzichten voor de periode mei-augustus 2019, het hoogseizoen voor veel bestemmingen op het noordelijk halfrond, zijn optimistischer dan in de recente periodes en meer dan de helft van de respondenten verwacht een betere prestatie in de komende vier maanden. UNWTO voorspelt groei van 3% tot 4% in internationale toeristenaankomsten voor heel 2019.