Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

11 september 2019
Internationaal toerisme met 4% toegenomen

 


Het toerisme wereldwijd is van januari tot juni 2019 met 4% gestegen, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de nieuwste UNWTO World Tourism Barometer die voorafgaand aan de 23e Algemene Vergadering van de World Tourism Organisation werd gepubliceerd. De groei werd geleid door het Midden-Oosten (+8%) en Azië en de Stille Oceaan (+6%). Internationale aankomsten in Europa groeiden met 4%, terwijl Afrika (+3%) en Amerika (+2%) een wat gematigde groei hadden.

Bestemmingen wereldwijd ontvingen tussen januari en juni 2019 671 miljoen internationale toeristen, bijna 30 miljoen meer dan in dezelfde periode van 2018 en een voortzetting van de groei van vorig jaar. De groei van de aankomsten is in lijn met de UNWTO-voorspelling van 3% tot 4% groei in internationale toeristenaankomsten voor het volledige jaar 2019, zoals gerapporteerd in de barometer van januari.

Vertrouwensindex
Tot nu toe hebben deze resultaten geleid tot een sterke economie, betaalbare vliegreizen, verbeterde luchtverbindingen en verbeterde visumfacilitering. Zwakkere economische indicatoren, zoals langdurige onzekerheid over de brexit, handels- en technologische spanningen en stijgende geopolitieke uitdagingen beginnen echter hun tol te eisen op het vertrouwen van bedrijven en consumenten, hetgeen tot uiting komt in een voorzichtiger UNWTO-vertrouwensindex.