Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

6 november 2017
Internationaal toerisme stevent af op recordjaar

 


De wereldwijde toerismecijfers van afgelopen zomer tonen een piek. In juli en augustus zijn meer dan 300 miljoen mensen op reis geweest. Dat blijkt uit cijfers van de UNWTO World Tourism Barometer. Het is voor het eerst dat het aantal toeristen boven de 300 miljoen is uitgekomen. Veel bestemmingen noteerden een groei van dubbele cijfers, vooral in mediterrane landen. 

Tussen januari en augustus 2017 zijn er 901 miljoen internationale toeristen genoteerd. Dat waren er 56 miljoen meer dan in dezelfde periode in 2016, een toename van 7%. Met de optimistische vooruitzichten voor de resterende maanden van het jaar, ziet het er naar uit dat 2017 het achtste jaar op rij met groei wordt. 

De resultaten reflecteren de aanhoudende groei in vele bestemmingen, in combinatie met het herstel van een aantal bestemmingen na veiligheidsuitdagingen van de afgelopen jaren. Volgens de UNWTO is de groei het sterkst in Afrika (9%) en Europa (8%), gevolgd door Azië en het Pacifisch gebied (6%), het Midden-Oosten (5%) en Noord- en Zuid-Amerika (3%). 

Europa
In Europa is de groei tussen januari en augustus in de mediterrane bestemmingen het grootst (12%), gevolgd door West-Europa (7%). Beide regio's kenden in 2016 een zwak jaar. In Noord-Europa bedroeg de groei 6% en in Centraal- en Oost-Europa 4%. 
 

Top 10 markten
Landen waarvan mensen steeds meer gaan uitgeven aan vakantie zijn: China (+19%), Zuid-Korea (+12%), de VS (+8%) en Canada (+7%).