Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

14 november 2017
Interview Florida Keys & Key West - Stacey Mitchell

 


Begin september werd Florida getroffen door orkaan Irma. De schade was groot en het toerisme lag voor een korte periode stil. Inmiddels zijn de herstelwerkzaamheden in een vergevorderd stadium. Stacey Mitchell, director of marketing, is positief. 

Kun je wat meer vertellen over de voortgang van het herstel na orkaan Irma?
“We hebben best geluk gehad. Key Largo en Key West werden het minst getroffen door orkaan Irma. Bijna alle toeristische faciliteiten in deze twee regio’s zijn sinds 1 oktober weer open voor bezoekers. Accommodaties, restaurants en attracties in Islamorada, Marathon en rondom Bayside zijn ook overeind gebleven. Met name de hotels direct aan het strand hebben flinke schade opgelopen, vele hiervan heropenen in november of uiterlijk begin 2018. Helaas is het gebied ten noorden van Key West tot aan de Seven Mile Bridge het zwaarst getroffen. Hier zullen de komende tijd nog allerlei werkzaamheden plaatsvinden.”

Op 1 oktober 2017 verwelkomden jullie dus alweer toeristen?
“Er is ongelofelijk hard gewerkt door bouw- en reparatieteams, elektriciens, loodgieters, vrijwilligers, et cetera. Wij hebben te maken gehad met een categorie 4-orkaan, de krachtigste orkaan sinds 2005, maar toch hebben al deze mensen het gezamenlijk voor elkaar gekregen om het noodzakelijke werk binnen drie weken te voltooien. De inzet en steun was waanzinnig, en daar zijn wij heel dankbaar voor. Toen de belangrijkste zaken hersteld waren en wij de veiligheid weer konden garanderen, is er besloten om de bestemming te heropenen voor toeristen.” 

Wat kunnen jullie toeristen aangeven die wellicht angstig zijn voor een nieuwe orkaan?
“Wij zijn bekroond om onze veiligheidsprogramma’s. Zo is er een communicatieprogramma ontwikkeld dat ervoor zorgt dat alle toeristen gewaarschuwd en geholpen worden in het onwaarschijnlijke geval dat een orkaan  pnieuw een bedreiging vormt. Wij vinden het belangrijk dat de toerismebranche weet dat wij de veiligheid voorop stellen.” 

Wat maakt de bestemming zo populair bij Nederlanders?
“Nederlandse toeristen bezoeken de Florida Keys grotendeels in het laagseizoen, wanneer de Amerikaanse scholen weer beginnen. Wij merken dat Nederlanders het leuk vinden om het dagelijkse leven te ervaren. De authenticiteit van de bestemming, de sfeer en gastvrijheid van de locals spreekt hen aan. Gezinnen genieten van het brede aanbod aan attracties, de verscheidenheid aan restaurants en de natuur. We verwachten dan ook de komende jaren een toename van Nederlandse toeristen. Nederlanders keren over het algemeen zeer tevreden terug en delen hun positieve ervaringen met vrienden en familie. Talloze boekingen worden gemaakt naar aanleiding van deze persoonlijke aanbevelingen.”