Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

23 oktober 2017
Jos Nijhuis stopt als CEO Royal Schiphol Group

 

Jos Nijhuis, CEO en President- directeur van Royal Schiphol Group, treedt in de loop van het eerste kwartaal van 2018 terug als eindverantwoordelijke van de luchthavenonderneming. Hij heeft dit besluit vandaag bekendgemaakt aan de Raad van Commissarissen, directieleden en medewerkers van Schiphol, de minister van Financiën en de staatssecretaris van I&M.

Nu in het nieuwe regeerakkoord ruimte is gecreëerd voor verdere ontwikkeling van de luchthaven, wil Nijhuis het stokje overdragen zodat de nieuwe CEO vanaf het begin invulling kan geven aan de kabinetsplannen. Nijhuis zal zijn exacte vertrekdatum laten afhangen van de datum van indiensttreding van zijn opvolger, die hij graag wil inwerken. Nijhuis blijft gedurende de rest van het jaar nog voor de Schiphol Group beschikbaar. Inmiddels is door de Raad van Commissarissen een searchbureau ingeschakeld om een nieuwe president-directeur te rekruteren.

Jos Nijhuis over zijn besluit om terug te treden: “Met veel dankbaarheid voor de kans die me is gegund om 9 jaar leiding te mogen geven aan het mooiste bedrijf van Nederland, heb ik besloten om in de loop van het eerste kwartaal van 2018 terug te treden als CEO van Royal Schiphol Group. Hoewel het mijn intentie was om de volle twee jaar van mijn laatste contractverlenging, op verzoek van de RvC, volledig uit te dienen, vind ik dat het om meerdere redenen goed is om juist begin volgend jaar het stokje over te dragen."