Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

3 november 2017
Knysna Zuid-Afrika weer operationeel na verwoestende branden

 


De plaats Knysna in de West-Kaap van Zuid-Afrika kreeg in juni zware bosbranden te verduren die ook een groot deel van het dorp hebben verwoest. Talloze woningen, maar ook toeristische accommodaties werden in de as gelegd. Inmiddels is de wederopbouw in een vergevorderd stadium en komt het toerisme naar de populaire plaats in de Garden Route weer op gang.

Direct na de branden kwam Knysna al in actie om iedereen weer zo snel mogelijk op de been te krijgen. Met de hashtag #knysnarises – die viral ging – werd wereldwijd aandacht gevraagd voor de ramp. In totaal werden er 1200 huizen verwoest door de brand, 28 accommodaties en een aantal restaurants, vertelt Elmay Bouwer van Visit Knysna aan Travelution. “Wel 2800 mensen raakten hierdoor hun baan kwijt. Door de accommodaties tijdelijk zo snel mogelijk onder te brengen in buurplaatsje Sedgefield hoefde toeristen echter niet weg te blijven. Inmiddels gaat het bijzonder goed met Knysna. Veel accommodaties zijn weer hersteld en operabel.”

Open for business
Visit Knysna ziet het aantal toeristen graag zo snel mogelijk weer terug op het oude niveau. “De toerismesector is heel belangrijk voor de bewoners van Knysna. Veel mensen zijn ervan afhankelijk”, zegt Bouwer. Inmiddels is er een nieuwe campagne gestart, met de hashtag #knysnaelements. Deze is minder gericht op de branden, maar focust op positieve dingen in Knysna, gekoppeld aan de 4 elementen (water, wind, vuur en aarde). “Per element lichten we een andere highlight uit. Zo kun je in Knysna uitstekend paragliden (wind) en wandelen (aarde).”, legt Bouwer uit. Bouwer hoopt dat met de ingang van het nieuwe hoogseizoen in Knysna (november) de toeristen weer massaal Knysna bezoeken. “Hoewel het landschap op sommige plekken nog zwartgeblakerd is, zie je overal alweer nieuwe bomen en planten opkomen. Het is heel mooi om te zien hoe snel de natuur zich herstelt. We zijn weer helemaal open voor business!”