Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

5 oktober 2017
KroatiŽ telt 85 miljoen overnachtingen in 8 maanden tijd

 


Volgens de gegevens van het eVisitor-systeem heeft Kroatië in de eerste acht maanden 14,8 miljoen aankomsten (een toename van 14%) en 85 miljoen overnachtingen (een toename van 13%).

Alleen al in augustus werden 4,4 miljoen aankomsten (een toename van 6%) en 31,8 miljoen overnachtingen (een toename van 6%) geregistreerd. De populairste bestemmingen zijn Rovinj, Dubrovnik en Poreč.

Karlovac 
Ook de regio Karlovac , een groene regio in het binnenland van Kroatië, bereikte dit jaar een half miljoen overnachtingen. Dit is een record. Het gebied is gezegend met een overvloed aan natuurlijke schoonheid waarin vooral de actieve vakantieganger zich als een vis in het water voelt. Zelfs de stad Karlovac is groen, dankzij de vele stadsparken en het feit dat maar liefst drie rivieren dwars door de stad stromen en nog een vierde rivier net buiten de stad. Plitvice Het sprookjesachtig mooie Nationaal Park Plitvice Meren  is één van de highlights van deze regio. Dit door UNESCO beschermde park bestaat uit vele meren op verschillende hoogtes die door ontelbare grote en kleinere watervallen met elkaar verbonden zijn.