Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

12 juni 2018
Mauritiaanse Rodrigues populaire surfbestemming

 

Advertorial

Na een aangename, rechtstreekse nachtvlucht van 12 uur land je om 11:25 in Mauritius. De hele middag ligt nog voor je en de keuze is enorm. Van relaxen op hagelwitte zandstranden met wuivende palmbomen tot snorkelen in de azuurblauwe zee, wandelen door de bergen of een ontspannen partijtje golf. Helemaal mooi meegenomen: door het geringe tijdsverschil, 2 of 3 uur, heb je geen last van een jetlag! 

Rechtstreeks 
Sinds oktober 2017 voert Air Mauritius in samenwerking met KLM rechtstreekse vluchten uit tussen Amsterdam en Mauritius. De zomerdienst, uitgevoerd door Air Mauritius (MK), omvat twee vluchten per week (maandag en vrijdag). In juli en augustus is er op woensdag zelfs een derde vlucht. De rechtstreekse terugvlucht vanuit Mauritius naar Amsterdam vertrekt om 08:55 en landt nog dezelfde dag, om 18:55, op Schiphol. De moderne Airbus A340-300 toestellen hebben een businessclass- en economyclass cabine. Je kunt zelfs vooraf, tegen een geringe vergoeding en afhankelijk van beschikbaarheid, stoelen met extra beenruimte boeken.

Gedurende het winterseizoen, eind oktober tot maart, neemt KLM de route voor haar rekening. 

Ervaar Mauritius
Mauritius is een echte strandbestemming. Het eiland, ongeveer 1,5 keer zo groot als de provincie Utrecht, heeft verschillende tropische stranden. Populaire stranden zijn o.a. Le Morne Brabant (geliefd bij surfers), Trou d’Argent, de stranden van Flic & Flac, Île Plate en de stranden bij de populaire badplaats Grand Baie, Mont Choisy en Pereybere. Ook aan de oostkant van het eiland zijn mooie stranden te vinden, zoals bij Poste de Flacq. Bovendien is het binnenland van Mauritius verrassend mooi. In het zuidwesten van het eiland bevindt zich het Black River Gorges National Park met de prachtige Tamarind Falls, de Rochester Falls en de Chamarel Falls met de gekleurde zandduinen Seven coloured earth”.

Verras met Rodrigues
Doorvliegen is ook gemakkelijk. Zo ligt het nog relatief onbekende eiland Rodrigues (spreek uit als Rodriek), 560 km ten noordoosten van Mauritius, op 1,5 uur vliegen. Het kleine eiland, 18km bij 8km, wordt omringd door een 2x zo grote blauwe lagune. Rodrigues is door deze lagune zeer populair bij kite- en windsurfers. Niet alleen het water is helder, ook de wind is er altijd gunstig en aangenaam. Ook scuba-duikers voelen zich hier thuis vanwege de prachtige koraalriffen. Doordat het buitenste rif zich op ongeveer 10km afstand van het eiland bevindt, zijn de wateren ook bijzonder visrijk. En hoewel de oppervlakte van het eiland klein is, heeft Rodrigues een rijke variëteit aan landschappen. Air Mauritius heeft dagelijkse verschillende vluchten naar Rodrigues (RRG).