Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

14 augustus 2017
Lake District Engeland UNESCO werelderfgoed

 


Sinds afgelopen maand mag het Engelse Lake District zich officieel UNESCO werelderfgoedlocatie noemen en voegt zich daarmee in het rijtje van de Taj Mahal, de Chinese Muur en Grand Canyon. Van alle meren die het Lake District kent, is het indrukwekkende Windermere het meest bekende.

Hoe fraai de 16 meren van het Lake District ook zijn, het is vooral de combinatie met het heuvelachtige landschap die het natuurgebied zo uniek maakt. Het gebied is populair bij wandelaars en fietsers, maar ook het gastronomische aanbod is dik in orde. Reden genoeg voor een bezoek. 

Cumbria
Het Lake District bevindt zich in het graafschap Cumbria in het noordwesten van Engeland. De streek trok de aandacht van heel wat woordkunstenaars zoals de dichter William Wordsworth en Beatrix Potter, de schrijfster van kinderboeken. Hun woorden hielpen om deze mooie en ongerepte streek op de kaart te zetten en vandaag komen toeristen er de natuur bewonderen, zoals de narcissen die Wordsworth’s meest befaamde gedicht inspireerden of het platteland dat Beatrix Potter aanzette tot de creatie van figuren zoals Jemima Puddle-Duck, Squirrel Nutkin en Mrs Tiggy-Winkle.

Met zijn befaamde meren, zoals Windermere en Coniston Water, en een adembenemend platteland, is het Lake District populair bij wandelaars en fietsers. Er ontwikkelt zich ook een groeiend gastronomisch aanbod, met lokale chefs die natuurlijke streekproducten gebruiken. Heel wat lokale restaurants hebben prijzen in de wacht gesleept en sommige haalden zelfs Michelinsterren.