Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

16 augustus 2019
Langste campingglijbaan van ItaliŽ geopend

 


Op camping Vallicella, in het Italiaanse kustplaatsje Scarlino, is onlangs de Aqua River, de langste campingglijbaan van Italië, geopend. Vallicella is een van de luxe campings, uit het assortiment van Vacanceselect. Campinggasten glijden daar nu al slingerend, tussen en óver de olijfbomen naar beneden, om pas na zo’n 135 meter in het zwembad te plonzen.

Halverwege het traject is een natuurvijver, waar een waterval zich naar beneden stort, voor diegenen die even op adem willen komen. De Aqua River is het sluitstuk van een grootscheepse renovatie van camping, door Loek van de Loo, voorheen directeur en oprichter van Vacanceselect, en zijn Italiaanse vrouw Chicca Scalvini.

Van de Loo: “Deze camping kende twee zwembaden op verschillende plateaus. Boven zat deze altijd vol, maar het bassin beneden was leeg. Toen kwamen we op het idee beide met elkaar te verbinden. Uiteindelijk is zo de Aqua River ontstaan. Even waren we bang dat we de glijbaan niet meer in het hoogseizoen af kregen, omdat vergunningen lang uitbleven. Toen we echter toch toestemming kregen, hebben we in twee maanden tijd de bouw gerealiseerd en hebben we deze nog voor het Italiaanse hoogseizoen geopend.”

Van de Loo werd vorig jaar eigenaar van het vier decennia oude Vallicella, kort nadat hij zijn bedrijf Vacanceselect verkocht aan het Franse Vacalians. Voorheen bood de locatie plek aan zo'n 380 standaard campingplekken. Nu zijn dit er nog maar 180. Elk daarvan voldoet aan de hoogste glamping-standaard en biedt de luxe die gasten minimaal thuis gewend zijn.