Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

5 oktober 2017
Luchtvaartnetwerk ArgentiniŽ groeit sterk

 


Het gaat goed met het toerisme naar Argentinië, volgens Victor Vargas van de Argentijnse ambassade. Dat blijkt vooral uit de 6 KLM-vluchten per week naar Buenos Aires, die altijd vol zitten. Volgens Vargas komt er waarschijnlijk binnenkort een zevende vlucht bij.

Luchtvaartbeleid
Naast de directe vluchten van KLM neemt ook het aantal de goedkopere vluchtopties met tussenstop toe. Dat is vooral een gevolg van het nieuwe luchtvaartbeleid van de Argentijnse regering, die nieuwe luchtvaartmaatschappijen heeft toegestaan op zowel nationale als internationale luchthavens, waardoor het netwerk van Argentinië is vergroot. Ook low cost carriers krijgen nu de ruimte, waar volgens Vargas vooral backpackers van kunnen profiteren. Vargas: “Er zijn in totaal zo’n 350 nieuwe routes, zowel internationaal als binnenlands. Dat vergoot de mogelijkheden voor een rondreis door Argentinië. Het is nu veel gemakkelijker om van noord naar zuid te vliegen bijvoorbeeld.” Naar verwachting zijn binnen enkele maanden alle nieuwe aangekondigde connecties operabel.

Europa op zijn kop
Argentinië heeft de reiziger veel te bieden. Het land is qua omvang groter dan heel Europa. Vargas licht kort de belangrijkste highlights toe. “Eén van de grootste trekpleister zijn de watervallen van de Iguaçu in Misiones (noordoost Argentinië). Deze zijn benoemd tot één van de zeven natuurlijke wereldwonderen.” Maar daar houdt het niet op. Vargas omschrijft Argentinië als ‘Europa op zijn kop’: “In het zuiden bevindt zich het Lapland van Argentinië, met fjorden, gletsjers en toegang tot de zuidpool. Delen van het kustgebied kun je vergelijken met de Baltische staten. In Salta, in het noorden, vind je woestijn met indrukwekkende kleuren, die tevens een grote aantrekkingskracht heeft op toeristen. En daarbij kent Argentinië ook nog grote gebieden met jungle.”