Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

16 juli 2018
Meer vertragingen op Europese luchthavens

 

Er is dit jaar vaker vertraging op Europese luchthavens ten opzichte van vorig jaar. Vanaf Eindhoven Airport vertrok in juni zo’n 65 procent van de vluchten met een vertraging van minstens 15 minuten. De luchthaven staat hiermee onderaan in de Europese On Time Performance analyse van Vlucht-vertraagd.nl, een bedrijf dat reizigers helpt met het indienen van claims bij vertraging.

Reizigers uit de zuidelijke helft van Nederland zijn beter af op Brussels Charleroi en Antwerpen die in de top-3 meest stipte luchthavens staan. En volgens AirHelp – een ander bedrijf dat reizigers helpt met het indienen van claims bij vertraging – loop je op dinsdagen de minste kans op vertraging bij vertrek vanaf Schiphol.

Uit de On Time Performance analyse blijkt dat vrijwel alle 106 gemeten Europese vliegvelden het slechter doen dan vorig jaar. Vanaf Eindhoven Airport vertrok in juni slechts 34,4 procent van de vluchten op tijd. Een daling van 19,4 procent ten opzichte van vorig jaar. De twee andere slechtst presterende Europese luchthavens zijn Roma Ciampino (47 procent) en Krakow-Balice (47,6 procent).

Schiphol meest punctueel
Binnen Nederland is Schiphol het best presterende vliegveld ondanks het grote aantal reizigers. De punctualiteit van alle Nederlandse luchthavens is aanzienlijk gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar:

Schiphol Amsterdam juni 2018: 62.7 procent | juni 2017: 75,3 procent | gedaald met 12.6 procent

Eindhoven airport juni 2018: 34.4 procent | juni 2017: 53,8 procent | gedaald met 19.4 procent

Rotterdam airport juni 2018: 54.8 procent | juni 2017: 67 procent | gedaald met 12.2 procent

Stakingen en operationele problemen
"Veel stakingen en operationele problemen", geeft Tom van Bokhoven, CEO van Vlucht-vertraagd.nl als verklaring voor de stijging van de vertragingen op Nederlandse luchthavens."Maar ook technische problemen aan vliegtuigen liggen hieraan ten grondslag."

Belgische luchthavens hoogste stiptheid
Vertrekken vanuit België is een interessant alternatief. In de top drie best presterende Europese luchthavens staan naast het Spaanse Tenerife Norte (89,2 procent on time), Brussels Charleroi (86,9 procent) en Antwerpen (86,3 procent).

Lees verder bij de bron