Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

4 december 2017
Minder internationale bezoekers naar New York

 


Het aantal internationale bezoekers aan New York is met 3,9% afgenomen in het eerste half jaar van 2017. Het aantal overzeese bezoekers (internationaal exclusief Canada en Mexico) nam af met 5,7%. Dat meldt de USA National Travel en Tourism Office (NTTO).

Zwakke markten zijn vooral China (-3,2%), India (-12,9%), Mexico (-6,3%) en Brazilië (-15,1%). "Deze cijfers zijn een wake-up call. Het doorbreken van deze trend zal een nationale prioriteit moeten worden", vindt Roger Dow, CEO van U.S. Travel Association. "De reisindustrie zal er alles aan moeten doen om de US te promoten als internationale bestemming. Wij zijn bereid om samen te werken met de federale overheid om de reiscijfers weer te doen toenemen."

Nationaal beleid
Fred Dixon, CEO van NYC & Company, de marketingorganisatie voor New York, onderschrijft dat de cijfers zorgwekkend zijn. "New York is voor de VS de nummer één bestemming, met een marktaandeel van bijna 30%. NYC & Company voorspelt dat de stad dit jaar zo'n 100.000 internationale bezoekers ontvangt dan in 2016, de eerste afname van het aantal sinds 2009. Dixon: "New York City is erg kwetsbaar voor de negatieve effecten van nationaal beleid. We zijn blij dat de U.S. Travel Association het beschermen van de reisindustrie nu prioriseert.