Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

21 mei 2019
Minister St. Maarten verheugd over terugkeer directe vlucht

 


Vanaf komend winterseizoen biedt KLM weer twee directe vluchten per week tussen Amsterdam Schiphol en St. Maarten. De tussenstop op Curaçao vervalt, waardoor reizigers in iets meer dan negen uur van het paradijselijke St. Maarten weer terug zijn in Amsterdam.

Tot orkaan Irma in september 2017 over het eiland raasde, vloog KLM rechtstreeks van en naar St. Maarten. Het aantal reizigers liep terug en KLM besloot stop te maken op Curaçao, om extra passagiers op te pikken. Maar het afgelopen jaar heeft St. Maarten met succes hard gewerkt aan de wederopbouw: het Caribische eiland is up and running. Toeristen genieten weer volop van een vakantie met hagelwitte stranden, azuurblauwe zee en een bijzondere mix van culturen. De tussenstop in Curaçao is niet langer nodig.

Vreugde bij Minister Stuart Johnson, KLM en St. Maarten Tourism Bureau
Dhr. Stuart Johnson, Minister van Toerisme, Economische Zaken en Telecommunicatie, is verheugd over het nieuws. "Door hard te werken en strategische planning en marketing hebben we een duidelijke stijging in de bezettingsgraad gezien. Dit heeft er direct tot bijgedragen dat KLM niet meer hoeft te stoppen in Curaçao," aldus Minister Johnson. "St. Maarten is een bestemming die sterk afhankelijk is van toeristen. Deze rechtstreekse vluchten versterken onze boodschap dat St. Maarten klaar is om toeristen te ontvangen," vertelt Johnson.

“De relatie tussen St. Maarten en KLM gaat ver terug en is altijd heel belangrijk geweest voor KLM,” vertelt Daan Pijzel, Director Commercial Air France KLM Benelux. “We zijn dan ook blij dat we weer twee rechtstreekse vluchten per week kunnen bieden en samen met onze Partner Air France brengen we een dagelijkse verbinding tot stand”.

Ook May-Ling Chun, Director of Tourism SMTB, is verheugd over de terugkeer van de directe KLM vluchten. “Dit is niet alleen goed nieuws voor St. Maarten, maar ook voor de naburige eilanden. We promoten niet alleen St. Maarten als ‘twee landen’ bestemming, maar ook het eilandhoppen naar Saba, St. Eustatius, Anguilla en St. Barth, om maar een paar schitterende eilanden te noemen.”

Twee rechtstreekse vluchten per week
Vanaf komend winterseizoen vliegt een Airbus A330-200 twee keer per week rechtstreeks van en naar St. Maarten. In dit toestel is er plaats voor 268 passagiers, waarvan 18 in Businessclass en de rest in Economy en Econoy Comfort. De directe vluchten zijn op zondag en op vrijdag.