Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

11 juli 2019
Minnesota richt zich tot Nederlandse markt

 


De staat Minnesota is een vrij onbekende Amerikaanse bestemming voor de meeste Nederlanders. Per 1 april 2019 is BuroSix officieel gestart als PR bureau voor Explore Minnesota op de Nederlandse markt om daar verandering in te brengen. In eerste instantie richt het bureau zich op het vergoten van de bekendheid en mogelijkheden van de staat onder consumenten. 

Minnewhat? Voor de meeste mensen is de staat Minnesota wellicht onbekend. Geheel onterecht want deze veelzijdige staat zit vol met verrassingen. De staat Minnesota grenst in het noorden aan Canada, in het westen aan de staten North Dakota en South Dakota, in het oosten aan Wisconsin en in het zuiden aan Iowa. Naast de twee grote steden Minneapolis en Saint Paul, ook wel TwinCity genoemd, is de staat rijk aan natuur. Het is een perfecte staat voor liefhebbers van allerlei outdoor activiteiten met in de herfst een prachtige Indian Summer. 

Land van de blauwe meren
En wist je bijvoorbeeld dat Minnesota meer 'kustlijn' heeft dan Californië, Florida en Hawaii bij elkaar?! In totaal telt de staat namelijk 11.842 kleine en grote meren. Niet voor niets betekent Minnesota 'het land van de blauwe meren'. Ook in de steden is veel natuur te vinden. Minneapolis is de grootste stad van de staat, maar is absoluut geen 'concrete jungle' met haar 22 meren en 197 parken.

Outdoor activiteiten
Voor de fietsliefhebber is Minnesota – met wel 6.440 kilometer aan verharde wegen - de perfecte plek om een fietstocht te maken. De fietsroutes lopen onder andere langs voormalige treinsporen, waar je in de afgelegen gebieden geniet van een schilderachtig uitzicht. Voor bezoekers die liever te voet gaan biedt Minnesota een aantal mooie wandelroutes, waarvan de Minnesota State Parks and Forest, Chippewa en Superior National Forest de favorieten zijn.