Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

16 mei 2019
Natuurlijke hoogtepunten in Griekenland

 


De mooie stranden van Griekenland worden door toeristen doorgaans moeiteloos gevonden. Maar Griekenland heeft ook ruige bossen, hoge bergen en groene ravijnen, serene meren, rivieren, lagunes en milieuparken, die deel uit maken van het prachtige Griekse platteland. Een drietal van verrassende lenteactiviteiten in het hart van de Griekse natuur:

Over de kloof van Vouraikos aan boord van de Odontotos
De kloof van Vouraikos is de trots van het district Achaia, dat een van de beste natuurlijke bezienswaardigheden van Griekenland is en zeker de moeite waard om in de lente te bezoeken. Stap aan boord van de trein van Diakofto en geniet van de 22 km lange fascinerende rit naar de stad Kalavryta op een hoogte van 750 meter - het zou een van de spectaculairste treinreizen in Europa zijn. Onderweg word je getrakteerd op adembenemend uitzicht over de kliffen en ravijnen, schuimende watervallen, mysterieuze grotten, dichte bossen en zeldzame vegetatie. 

Wijnroutes van Chalkidiki
Verken het prachtige schiereiland Chalkidiki, volg de wijnroutes en bezoek de beroemde wijnboerderijen van het gebied naast de uitgestrekte wijngaarden. Proef de uitstekende lokale wijnen op hun geboortegrond, begeleid door verrukkelijke traditionele lokale gerechten. De wijnroutes van Chalkidiki maken deel uit van de wijnroutes van Noord-Griekenland; ze zijn allemaal gelegen op het westelijke deel van het schiereiland, meestal in het gebied van Kallikrateia, in Sithonia, op Mt. Athos (op de noordhellingen van de berg Cholomontas), in Arnaia, Marathousa en in de gebieden Triglia en Panagia.

Ontsnap naar het meer Kerkini
Het Vyroneia-gebied is de enige plaats op het Europese continent waar u waterbuffels kunt spotten. Bekijk de kroeskoppelikansen - de zeldzaamste soort pelikaan - terwijl ze over het water van het meer scheren en behendig wegvliegen. Ontdek ook de nesten van pelikanen waar de kleine hoofden van hun jongen amper te zien zijn te midden van het gebladerte. Proef lokale zoetwatervissen (paling, sardines, roggen, blankvoorns, karpers) in nabijgelegen taverna's.