Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

1 december 2017
Sunny Cars adviseert bijtijds boeken

 


Nederlanders geven niet graag teveel geld uit aan een huurauto in het buitenland. Het jaarlijkse trendonderzoek van autohuurspecialist Sunny Cars wijst uit dat ruim 56% van de Nederlanders hier niet meer dan 250 euro per week aan wil besteden. In praktijk kan deze budgetgrens tijdens de zomerperiode een uitdaging vormen voor de Nederlandse vakantieganger.

Een auto huren op reis is voor veel Nederlanders vanzelfsprekend, maar vaak moet dat lastminute nog geregeld worden. Nog even snel het aanbod bekijken, (online) reserveren en de ophaal- en inleverlocatie bepalen, het is niet ingewikkeld. Maar de lastminute prijzen kunnen relatief hoog uitvallen. Wees slim en plan je reis en het bijbehorend vervoer op locatie zo ver mogelijk van tevoren. Hoe dichter bij de ophaaldatum je een huurauto reserveert, hoe minder goedkope alternatieven er over zijn. Dit geldt zeker voor Nederlands Top 5 populairste ‘autohuurlanden’ Spanje (34,8%), Griekenland (16,9%), VS (13,9%), Italië (12,9%) en Portugal (12,2%).

Hoe later je boekt, hoe duurder de huurauto
Als je je huurauto bijtijds boekt, kan je binnen budget blijven. Hoe langer je wacht, hoe verder de huurprijs oploopt. Daarnaast is het aanbod van een autoleverancier niet oneindig. Zodra het einde van de voorraad in zicht komt, worden de auto’s duurder en loop je meer risico boven budget uit te komen.

Flexservice biedt zekerheid zonder ergens aan vast te zitten
“Sunny Cars maakt het beslissingsproces nog makkelijker”, zegt Hans Knottnerus, Algemeen Directeur Nederland & België van Sunny Cars, “Wie zijn huurauto tussen 1 december 2017 en 31 januari 2018 boekt, krijgt de Flexservice er gratis bij. Dat houdt in dat je je reservering nog kosteloos kunt wijzigen of annuleren tot 4 uur voor de aanvang van je huurperiode. Zo heb je wel de zekerheid van je gewenste huurauto voor een voordelig tarief, maar nog alle mogelijkheid om ervan af te zien als de plannen wijzigen. En je weet zeker dat je zo dicht mogelijk bij je budget blijft.”