Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

9 november 2017
Nederlandse markt steeds belangrijker voor Abu Dhabi

 


Abu Dhabi staat bij steeds meer toeristen uit Nederland op het verlanglijstje voor een verre reis. De combinatie van strand, stad en woestijn, maakt de bestemming uniek. Detlef Haner, manager van het verkeersbureau van Abu Dhabi in Duitsland, vertelt over het belang van de Nederlandse markt en de laatste ontwikkelingen.

Nederlandse markt
“Al ruim zes jaar zien wij een toename in het aantal Nederlandse bezoekers. In 2016 verbleven bijna 24.000 Nederlanders in Abu Dhabi en in 2017 gaan we een nieuw record behalen. In de eerste 8 maanden van 2017 hebben er al 28.560 overnachtingen door Nederlanders plaatsgevonden, een toename van 19 procent ten opzichte van heel 2016. De Nederlandse markt neemt voor Abu Dhabi een steeds belangrijkere plaats in.”

Diversiteit
“Nederlandse reizigers kiezen vooral voor Abu Dhabi vanwege de prachtige zandstranden. Maar het komende jaar willen wij vooral de diversiteit van het emiraat onder de aandacht brengen. Wij willen Nederlanders stimuleren om meer uit hun vakanties te halen, door een strandvakantie te combineren met diverse excursies naar de woestijn en het bezoeken van toeristische hoogtepunten in het stadscentrum. Een ander pluspunt van Abu Dhabi dat wij willen benadrukken is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. In Abu Dhabi krijg je absoluut waar voor je geld.”

Continu in ontwikkeling
“Naast alle attracties, waterparken en hotels die in de afgelopen jaren zijn gerealiseerd, wordt de komende jaren nog veel meer toegevoegd. Zo opent op 11 november 2017 het langverwachte Louvre Abu Dhabi officieel zijn deuren, een dochtermuseum van het bekende Louvre in Parijs, in het culturele district op het Saadiyat eiland. Ook zijn we momenteel druk bezig met de bouw van het Guggenheim Abu Dhabi museum, het Zayed National Museum en een maritiem museum.”

Exclusive en e-learning
Meer weten over Abu Dhabi? Lees dan de uitgebreide Abu Dhabi Destination Exclusive, de bijlage bij het Travelution novembernummer (kan elk moment op de mat vallen!). Op korte termijn wordt tevens een e-learning Abu Dhabi gelanceerd op e-learningplatform ETravelTraining. Houd www.ett.etraveltraining.eu dus in de gaten!

Lees het volledige interview met Detlef Haner in het aankomende novembernummer van Travelution