Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

30 mei 2017
Nieuwe 360°-video’s Reformatielocaties Duitsland

 


In het kader van de themacampagne ʹLuther 2017 – 500 Jahre Reformation in Deutschlandʹ (500 jaar Reformatie in Duitsland) breidt de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) zijn digitale informatieaanbod uit met nieuwe video’s over toeristisch relevante Reformatie-locaties.

Op de website www.germany.travel presenteert een Luther-Playmobilfiguurtje in zeven 360°-video's belangrijke locaties uit het leven van de reformator, zoals historische plekken en toeristische bestemmingen. Bovendien presenteert een animatiefilmpje op begrijpelijke manier toeristisch relevante gegevens en feiten over Luther. Daarnaast bevat de mediagalerij diverse filmpjes en foto’s over het thema. Op een interactieve landkaart staan de belangrijkste werkplekken van Luther aangegeven, zoals de Luthersteden Wittenberg, Eisleben en Mansfeld, Torgau, Schmalkalden, de Wartburg in Eisenach, Erfurt, Augsburg, Coburg, Worms en Heidelberg. Acht ʹLuther-routesʹ lopen langs woon- en werkplaatsen van de reformator. De routeinformatie is beschikbaar in maar liefst 30 talen. Tijdens de campagne zullen bloggers en influencers de Luther-routes volgen en de belangrijkste plaatsen bezoeken. Hun reiservaringen worden gedeeld op alle relevante social media-platforms, zoals Facebook, Instagram en Youtube. De hashtag #luthercountry koppelt de social media-activiteiten aan elkaar.

Petra Hedorfer, bestuursvoorzitter van de DZT, legt uit: ʹOnze themacampagne rondom het Reformatiejubileum volgt consequent de digitale strategie van de DZT. Aan de hand van de symbolische figuur Maarten Luther en de enorme maatschappelijke impact van de Reformatie schetsen we een modern en levendig beeld van de culturele reisbestemming Duitsland. Daarvoor zetten we de modernste communicatiemiddelen in, zoals 360°-video’s, op onze onlineplatforms en alle relevante social media . 

Panoramatour door Neurenberg
De meest recente productie betreft de 360°-panoramatour Neurenberg. Ten tijde van de Reformatie was de stad met 21 drukkerijen een van de toonaangevende mediacentra van Duitsland. Vanuit Neurenberg konden de Reformatie-pamfletten heel snel worden verspreid. De Neurenbergse religiegesprekken tussen rooms-katholieken en protestanten in 1525 speelden een sleutelrol bij de Reformatie. Daarna sloot de stadsraad zich aan bij de Reformatie-beweging. Neurenberg werd gedurende ongeveer 300 jaar protestants.

Reisleider in de 360°-video is wederom de Playmobilfiguur Luther. Deze figuur is ontwikkeld door de DZT in samenwerking met ʹCongress- und Tourismus-Zentrale Nürnbergʹ en wordt  ingezet bij diverse marketingactiviteiten van de campagne.