Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

20 november 2017
Nieuwe bestemmingen op Vakantiebeurs

 


Op de Vakantiebeurs staan jaarlijks landen die niet eerder in Utrecht aanwezig waren. Dit jaar zijn dat onder meer Mongolië, Benin en Kyrgyzstan (of Kyrchizië). Stuk voor stuk verrassende debutanten.

Kyrgyzstan
"De meeste mensen kunnen ons land helaas niet eens op de kaart vinden, maar toch zien we de belangstelling vanuit Nederland toenemen. Dat is één van de redenen dat we samen met lokale reisorganisatie Nomadstan dit jaar besloten hebben om op de Vakantiebeurs te gaan staan, want we hebben veel te vertellen,"  zegt Aijan Azizova van de Kyrchizische Ambassade. "Voor Europeanen is ons land om verschillende redenen interessant."

 "Wij zijn een van belangrijkste historische punten op Zijderoute. Onze land is een combinatie van duizendjarige tradities, verfijnde gerechten, boeiende muziek en levendige gastvrijheid. Wij zetten sterk in op eco en etno toerisme omdat dit steeds populairder wordt. Daarnaast is ons land relatief voordelig te bereizen: overnachten kan erg goedkoop, terwijl er veel keus is."

"Veel mensen kiezen voor hotel of pension, maar we bieden ook de mogelijkheid om bij de locals te overnachten of in een Yurt - boz uy in het Kyrgyzisch -  de traditionele tent die zo kenmerkend is voor deze regio in Azië. Wie kennis wil maken met Kyrchizië, moet zeker naar de beurs komen. De experts van Nomadstan staan daar voor iedereen klaar en zij hebben lokale artiesten meegenomen die bezoekers met muziek en dans een voorproefje geven op een reis naar Kyrgyzstan."’

Mongolië
Uit dezelfde contreien in Centraal Azie, komt een andere nieuwkomer: Mongolië, het land van de beroemde veroveraar Dzjengis Khan die hier ooit het grootste rijk ter wereld stichtte. Dit is het land van de steppen en de Zijderoute, dat bezoekers eeuwen roemruchte geschiedenis biedt. "Maar ook bijzondere landschappen waar een groot deel van de bevolking traditioneel nomadisch leeft", vertelt  Munkhjargal Nergui van de Mongoolse Ambassade.

"Die manier van leven wordt nu gezien als een van de meest duurzame en milieuvriendelijke ter wereld. Ons land is kortom gemaakt voor ecotoerisme en daar kun je van genieten onder de zon, want met meer dan 250 dagen zon per jaar, heten we niet voor  het niets het land van de blauwe luchten! Wat je zeker moet doen in Mongolië is paardrijden, want daar is iedereen hier mee opgevoed. Zelfs in de steden leren kinderen al jong paardrijden en als toerist mag je dus zeker niet achterblijven. Je bent in Mongolië echt nog één van de eerste toeristen. De belangstelling voor Mongolië neemt nu toe, maar je struikelt nog niet over andere reizigers. Om een voorbeeld te geven: vorig jaar bezochten nog geen 3000 Nederlanders ons land."

Benin
Op het eerste gezicht lijkt het slechts een streep aan de Afrikaanse westkust, ingeklemd tussen Nigeria en Togo: de Republiek Benin, toch altijd nog drie keer zo groot als Nederland. "Een vriendelijk, veilig en veelzijdig land", vertelt Honorair Consul Robbert Blij.

"De meeste bezoekers komen voor de natuur, de parken en het wild. Het toerisme staat hier nog in de kinderschoenen, dus de ervaring is ruig en puur. Hier is het niet gelikt als in Zuid-Afrika of Kenia, terwijl je in National Park Pendjari op de grens met Togo wel vier dieren van de Big Five kunt spotten. Ik meen dat we alleen de neushoorn missen, maar daar wordt aan gewerkt."

"Mijn persoonlijke tip is Ganvié, het Venetië van West-Afrika. Een stad met 30.000 inwoners op palen in een meer waar je vanuit de belangrijkste stad Cotonou in een uur naar toe vaart. Een absolute aanrader! Hoewel niet zo’n mooie geschiedenis, maar daarom niet minder interessant zijn de slavenforten die hier aan de kust te bezichtigen zijn. Daarnaast heeft die kust ook prachtige stranden, al vind je daar geen chique boulevards en dure restaurants. Ook hier is het ruig en authentiek, maar wel mooi, veilig en vooral aangenaam toeven dankzij de ongekend vriendelijke bevolking van Benin!"