Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

12 oktober 2017
Nieuwe UNESCO-locaties KroatiŽ

 


Het aantal vermeldingen op de UNESCO werelderfgoedlijst van Kroatië is toegenomen. Beukenbossen en de verdedigingswerken zijn de nieuwe Kroatische vermeldingen op de UNESCO World Heritage List. Het fort van St. Nicholas in Šibenik en de verdedigingswerken van Zadar, evenals de drie oeverbeukenbossen van noordelijke Velebit en Paklenica nationale parken zijn de nieuwste Kroatische plaatsen op de UNESCO-lijst, waarop Kroatië nu een totaal van 10 vermeldingen heeft.

Natuur
Dankzij de vele geografische verschillen is de natuur van Kroatië bijzonder divers. Van de kust met de Zuid-Dalmatische eilanden tot aan de Dinara - de hoogste bergtop van Kroatië -, moeraslandschappen en het mediterrane, bosrijke Mljet. Maar liefst 10% van de oppervlakte van Kroatië is beschermd natuurgebied. Het land heeft 8 nationale parken en elf natuurparken. 

Immaterieel erfgoed
Ook verschillende Kroatische culturele uitingen staan op de UNESCO-lijst met immaterieel cultureel erfgoed. Beluister bijvoorbeeld een Ojkanje-performance, een traditionele manier van zingen met trillende stem, een Klapa-koor in Dalmatië of een vertolking van Bécarac, gezelschapsliederen uit Slavonië en Baranje.