Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

15 september 2018
Nieuwe uniformen Turkish Airlines

 

De cabin crew van Turkish Airlines krijgt nieuwe uniformen, die eind volgende maand officieel in gebruik zullen worden genomen tijdens de opening van de nieuwe luchthaven van Istanbul. De maatschappij presenteerde deze week de nieuwe kleding, die is ontworpen door de Italiaanse couturier Ettore Bilotta.

Turkish spreekt over 'een frisse look' voor de cabin crew. "De uniformen symboliseren een nieuw tijdperk en een nieuwe merkidentiteit," aldus de carrier. Bilotta liet zich bij zijn keuze van materiaal en ontwerp inspireren door Turkije en Istanbul. In een verklaring zegt hij: "Istanbul is een smeltkroes van kunst en beschaving en biedt een zeldzame rijkdom aan verschillende soorten culturen. De uniformen staan symbool voor de energie van deze dynamische stad en haar functie als brug tussen oost en west."

In de uniformen zitten ook elementen van de traditionele Turkse kalligrafie en mozaïek verwerkt. De collectie bestaat behalve uit de uniformen onder meer uit hoedjes, handschoenen, tassen en andere accessoires in de kleuren die Turkish Airlines al kenmerkten: donkerrood en antraciet. Stewardessen hebben de keus uit een jurk (rood of grijs), een rok met bijpassend jasje of een broek met jasje.

Om passagiers 'een totaalervaring' te bieden, zijn de uniformen van de piloten en de medewerkers aan de grond afgestemd op de nieuwe cabin crew-collectie. Turkish zegt dat de kleding uitgebreid is getest op langeafstandsvluchten en in verschillende klimaten.

Lees verder bij de bron