Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

3 oktober 2017
Noorwegen valt in smaak bij wintersporter

 


Bij een wintersportvakantie wordt al snel aan landen als Oostenrijk en Frankrijk gedacht, maar het sneeuwzekere Noorwegen wordt ook steeds vaker ontdekt. Op 30 september opende skigebied Geilo officieel de pistes, waarna de gebieden Hemsedal, Trysil, Myrkdalen en Norefjell in het zuiden van het land snel gaan volgen. De verschillende skigebieden zijn goed te bereiken: er vertrekken dagelijks rechtstreekse KLM-vluchten vanuit Amsterdam naar Oslo en Bergen.

Een wintersport naar Noorwegen is ideaal voor wintersporters voor elk niveau. Het land beschikt over veel skigebieden en het is sneeuwzeker van november tot begin mei. Ook de zon laat zich geregeld zien. Wat een wintervakantie naar Noorwegen extra bijzonder maakt, zijn mogelijkheden voor excursies in de sneeuw. Zo kan de wintersporter in het noorden op zoek naar het noorderlicht en kan de ongerepte natuur ontdekt worden tijdens een langlauftocht, een huskysafari of een sneeuwschoenwandeling.

Skigebieden
Geilo is een van de oudste skigebieden van Noorwegen en opent bijna elk jaar als eerste regio haar piste. Het gebied ligt tussen twee nationale parken in, op het hoogste bergplateau van Europa. Kindvriendelijkheid staat hier hoog in het vaandel: zo zijn er vier skiafdalingen speciaal voor kinderen met tovertapijt en kindvriendelijke liften, een kinderopvang, skischool en worden er diverse kinderactiviteiten georganiseerd. Het skigebied Myrkdalen staat van 18 t/m 21 april 2018 in het teken van Dutchweek: van feestjes met Nederlandse dj’s tot aan barbecueën onder de sterrenhemel. Trysil is met 40 liften en 70 kilometer aan afdalingen het grootste skigebied van Noorwegen en staat bekend om de uitgestrekte panorama’s bovenop de pistes. Hemsedal wordt ook wel de ‘Scandinavische Alpen’ genoemd en is een walhalla voor wie graag off-piste gaat. Norefjell ademt stilte en rust, maar is tegelijkertijd een skioord dat zich perfect leent voor families.

Tip: raad eventueel in combinatie met een wintersportvakantie een stedentrip naar Oslo aan. De stad is erg leuk om in de winter te bezoeken.