Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

9 augustus 2017
Ontdek JordaniŽ met ETravelTraining en FOX

 


Met Petra, één van 's werelds grootste toeristische hoogtepunten, een woestijnervaring in Wadi Rum en de unieke ervaring van drijven in de Dode Zee biedt het betoverende Jordanië ervaringen die je nergens anders ter wereld vindt, in combinatie met een badplaats die ideaal is als winterzonbestemming.

Aqaba
Dé badplaats van het land is Aqaba, aan de Rode Zee. Het is er het hele jaar door lekker weer en je vindt er privéstranden en openbare stranden. De Rode Zee staat bekend als paradijs voor snorkelaars en duikers. Voor beginners zijn er ondiepe en kalme koraaltuinen te bewonderen, gevorderde duikers gaan naar diepere wateren en scheepswrakken. 

Petra
Het UNESCO werelderfgoed van deze roze stad in het zuidwesten van Jordanië is dé toeristentrekker van het land. Petra is de voormalige hoofdstad van de Nabateeërs, een Arabisch nomadenvolk, gebouwd in 600 v. Chr. De stad was een kruispunt van diverse karavaanroutes en werd schatrijk door de geheven tol. In 1812 werd de stad herontdekt door een Zwitserse ontdekkingsreizigers, nadat Petra in de 4e eeuw door een aardbeving in verval raakte. Het is aan te raden Petra vroeg in de ochtend, of juist laat in de middag te bezoeken om grote druktes te vermijden.

Wadi Rum
Een absolute must-see is de roodbruine zandvlakte van Wadi Rum. Hier in Zuid-Jordanië tref je een indrukwekkend woestijnlandschap vol enorme rotsen en canyons. De sterrenhemel boven Wadi Rum is misschien wel de mooiste ter wereld. 

Ontdek Jordanië met ETravelTraining en FOX
FOX, verre reizen ANWB heeft de 'Privéreizen boeken' gelanceerd. Via deze training krijg je informatie over het compleet vernieuwde en verbeterde aanbod van meer dan 150 uiterst scherp geprijsde privérondreizen. Je krijgt een uitgebreide uitleg over hoe je deze reizen binnen het FOX systeem kan boeken. Volg de training en maak kans op een unieke studiereis naar Jordanië!

De reis vindt plaats van 5 t/m 12 november 2017 en er is plek voor één reisagent. Tijdens deze 8-daagse reis, "Duizend en één Nacht Jordanië", bezoek je enkele van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van het Midden-Oosten: Petra, het schitterende woestijnlandschap van Wadi Rum en het idyllische Shobak. Klik hier voor meer informatie.