Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

8 december 2017
Ontvlucht de winter in zomers St. Pete/Clearwater

 


Met guur weer op komst gaan veel zonaanbidders op zoek naar winterzonbestemmingen om de winter te ontvluchten. St. Pete/Clearwater in Florida heeft niet alleen de gewenste temperaturen, maar biedt ook meerdere culturele activiteiten die de moeite waard zijn.

Imagination and Daring: “Dalí and Schiaparelli”
Het Dalí Museum in St. Petersburg, gevestigd in een modern gebouw dat een kunstwerk op zich is, huisvest zo'n 2000 werken van Salvador Dalí, de grootste collectie buiten Spanje. Tot 14 januari kun je hier de expositie 'Imagination and Daring: "Dalí en Schiaparelli" bezichtigen. De expositie toont haute couture jurken en accessoires, sieraden, schilderijen, tekeningen, object en foto's. Het is de eerste expositie gewijd aan de creatieve en vrienschappelijke relatie tussen Dalí en Elsa Schiaparelli (een belangrijke modeontwerpster in de jaren twintig van de vorige eeuw), die samen de modewereld van Parijs op zijn kop zetten met baanbrekende visies. 

Star Wars and the Power of Costume
Kostuums van een hele andere orde zie je bij 'Star Wars and the Power of Costume', waarbij je een unieke reis maakt door het Star Wars universum en de personages tot leven worden gebracht in een presentatie van meer dan 60 originele kostuums uit de films. Kom alles te weten over het lange proces van de designs van de kleding van onder andere Queen Amidala en Darth Vader. Tot 1 april 2018.

Holiday Lights in the Gardens
Voor wie toch iets van de kerstgezelligheid wil meepakken, is de jaarlijkse 'Holiday Lights in the Gardens' the place to be. Elk jaar veranderen de botanische tuinen in een wondere wereld van meer dan een miljoen lichtjes en entertainment. Met een beetje geluk kom je de kerstman er tegen. Tot 31 december.