Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

27 juli 2017
Opnieuw bosbranden Portugal

 

Sinds zondag 23 juli is ook Portugal opnieuw getroffen door verwoestende bosbranden. Vooral in de natuurgebieden tussen de plaatsen Coimbra en Castelo Branco staan grote delen van eucalyptusbossen in brandDoor aanhoudende droogte en de olierijke bladeren vatten de bomen gemakkelijk vlam.

Inmiddels zijn inwoners van drie dorpen uit voorzorg geëvacueerd. De grootste problemen bevinden zich in de gemeente Serta, dat centraal in het getroffen gebied ligt. Vakantiegangers die een rondreis maken en of het gebied noordelijk van Lissabon willen doorkruisen, worden geadviseerd zich goed over de actuele situatie te laten voorlichten. 

Een maand geleden nog kwamen in het land 64 mensen om het leven als gevolg van zware branden. Tweeduizend brandweerlieden zijn ingezet om de brandhaarden te blussen. 

De Alarmcentrale springt bij als er hulpvragen zijn.Verzekeraars hebben nog geen berichten ontvangen van gewonde Nederlanders . Wel krijgen zijn inmiddels vragen over over wat de reisverzekering dekt. Extra verblijfskosten en kosten voor alternatieve accommodatie worden bij natuurrampen voor reizigers in getroffen gebieden doorgaans ( met een maximaal per persoon) vergoed. Vakantiegangers worden geadviseerd bij vragen hun verzekeraar te contacten.