Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

1 juni 2017
Parkeergarage P1 Eindhoven Airport gedeeltelijk ingestort

 

Een parkeergarage in aanbouw op Eindhoven Airport is zaterdag aan het begin van de avond deels ingestort. De ravage was groot maar gewonden zijn niet gevallen. 

Door de instorting viel op de luchthaven de stroom uit. Uitgaande vluchten vertrokken daardoor met vertraging. De stroomtoevoer kon later op de dag worden hersteld, waarna vliegverkeer en andere processen op de luchthaven in de loop van de avond weer op gang kwamen. Volgens Eindhoven Airport hebben nog geen reizigers hun vlucht gemist als gevolg van het drukke verkeer. Diverse wegen zijn momenteel, 29 mei 2017, afgesloten en automobilisten moeten omrijden om reizigers te brengen of op te halen.

Auto’s geparkeerd op P1
Voertuigeigenaren/-houders van de auto’s die op parkeerterrein P1 geparkeerd staan, kunnen niet direct over hun auto beschikken. Zij kunnen contact opnemen met de klantenservice op het telefoonnummer 0900-9505 of, indien men aanwezig is op de luchthaven, zich melden bij de informatiebalie. Daar zal uitleg gegeven worden over de vervolgprocedure.

Bereikbaarheid
Rondom de luchthaven zijn omleidingen ingesteld waardoor mogelijk extra drukte in de omgeving ontstaat. Eindhoven Airport advisereert de passagiers en bezoekers van de luchthaven hiermee rekening te houden en op tijd naar de luchthaven te komen. Voor een actueel overzicht van de gewijzigde verkeerssituatie:
- Op diverse locaties zijn extra verkeersregelaars ingezet om de passagiers en bezoekers van de luchthaven te begeleiden.
- Doordat een gedeelte van het voorterrein (waaronder parkeerterrein P1) is afgezet, is de kiss & ride strook verplaatst naar parkeerterrein P3. Daarnaast wordt er extra parkeercapaciteit gecreëerd, deze is gelegen achter de parkeergarage P4. De taxizone is verplaatst naar het parkeerterrein P2.

Openbaar vervoer
De bushaltes op de Luchthavenweg zijn verplaatst naar de hoek van de Freddy van Riemsdijkweg met de Luchthavenweg. Er worden servicemedewerkers ingezet om te assisteren. De bussen rijden volgens de normale dienstregeling.