Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

3 oktober 2017
Poolse Driestad wordt steeds vaker ontdekt

 


Is jouw klant op zoek naar een verrassende bestemming? Raad dan zeker eens de Poolse Driestad Gdańsk, Sopot en Gdynia aan. Samen vormen ze een bijzondere eenheid: prachtige stranden en historische monumenten in combinatie met moderne uitgaansgelegenheden. Geschikt voor zowel een korte als lange stedentrip, en interessant voor jong en oud. Het aantal bezoeken aan de Poolse Driestad vanuit Nederland is in de afgelopen jaren dan ook aanzienlijk toegenomen.

Hip en trending in 2017
Gdańsk is het centrum van de Driestad. De binnenstad van Gdańsk is klein, maar barst van de historische monumenten en de bezoeker kan er alles te weten komen over de beweeglijke geschiedenis. De Langstraat en de Lange Markt vormen het hart van de stad. Dit brede, autovrije gebied zit vol terrasjes, cafés en toeristenwinkels, waardoor vele bezoekers hier te vinden zijn. Ook de kade, Neptunusfontein en Mariabasiliek zijn populair. Het Europees Solidariteits Centrum, wat het verhaal van de anticommunistische solidariteit beweging in Polen en Gdańsk tijdens de Koude Oorlog vertelt, trekt sinds de opening in 2014 een groot aantal bezoekers met interesse in cultuur en geschiedenis.

Sopot trekt daarentegen vooral bezoekers vanwege het strand, de zee en het uitgaansleven. Toch heeft de badplaats ook enkele bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn. De populairste bezienswaardigheid van de stad is de langste pier van Europa: Molo. In het midden van de boulevard Monte Cassino staat daarnaast het Grand Hotel, dat velen doet denken aan het Scheveningse Kurhaus. Ook het Sopot museum en fort Grodzisko vallen in de smaak.

Gdynia is momenteel één van de grootste scheepswerven van de wereld. De nabije kustboulevard (Bulwar Nadmorski) die mogelijkheid biedt tot wandelen, shoppen en culinair eten, trekt legio dagjesmensen. De populairste bezienswaardigheden zijn het zeeaquarium en de haven met twee voor het publiek toegankelijke schepen: Blyskawica en Dar Pomorza. Een wandeling over de boulevard van Gdynia naar het eilandje Kepa Redlowska of door de winkelwijk is een aangename tijdsbesteding.

Tip: indien jouw klant langer de tijd heeft, raad dan ook een dagtripje aan naar het kasteel Malbork en/of nationaal park Slowinski. De omgeving van de Driestad behoort tot de meest aantrekkelijke toeristische gebieden van Polen.

Meer over de Driestad te weten komen? Maak dan de training via ETravel Training.